Η ποσότητα κάνει τη διαφορά.
Υπάρχουν τρόφιμα στην καθημερινή μας διατροφή που περιέχουν τοξίνες. Πρέπει βέβαια να καταναλωθούν σε πολύ μεγάλες ποσότητες για να μας προκαλέσουν προβλήματα ωστόσο οι τοξίνες υπάρχουν έστω και σε μικρή ποσότητα.
Λίγα ωμά κόκκινα φασόλια μπορούν να προκαλέσουν ναυτία και εμετό λόγω της λεκτίνης που περιέχουν. Το σωστό μούλιασμα και μαγείρεμα περιορίζουν την τοξίνη.
Τα φιστίκια Βραζιλίας περιέχουν ραδιενεργό ράδιο σε επίπεδα χίλιες φορές υψηλότερα από ό,τι άλλες τροφές. Όχι λόγω του ραδίου που υπάρχει στο έδαφος αλλά λόγω του εκτεταμένου συστήματος των ριζών τους που μπορεί να έχει ηλικία εκατοντάδων χρόνων. Παρόλα αυτά, η κατανάλωσή του σε μικρές ποσότητες δεν βλάπτει.
Οι περισσότερες από τις τροφές αυτές είναι απολύτως κατάλληλες για να φαγωθούν, ειδικά όταν μαγειρεύονται σωστά και καταναλώνονται με μέτρο.
Δείτε βίντεο
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.