Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Παροχές στα Άτομα με Αναπηρία που είναι διακεκριμένοι αθλητές - Γ. ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Αθλητές που έχουν σημειώσει μία, τουλάχιστον, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα επιτρέπεται να διορίζονται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε κενές θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα, για τους οποίους έχει εφαρμογή το άρθρο 1 του Ν. 2527/1997 όπως ισχύει, (Φ.Ε.Κ. 206 Α΄). Οι ενδιαφερόμενοι διορίζονται σε κενές θέσεις, ύστερα από αίτησή τους, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διορι-στούν γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα. Οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ο χρόνος υποβολής τους, η διαδικασία και γενικά κάθε θέμα που αφορά στο διορισμό, καθορίζονται με την αριθμ. απόφαση 27746/1999, του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέ-ντρωσης και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού (Φ.Ε.Κ. 2119 Β΄).

Αθλητές με αναπηρίες επιτρέπεται να διορίζονται και σε συνιστώμενες προσωρινές θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα.
Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες που υπηρετούν στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέ-α, όπως αυτός οριοθετείται σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 2190/1994, (Φ.Ε.Κ. 28 Α΄), κατατάσσονται στο καταληκτικό μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας τους με τριακονταπενταετή υπηρε-σία στο δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα:
Προϋποθέσεις διορισμού:

α) Οι ενδιαφερόμενοι να έχουν σημειώσει μία, τουλάχιστον, εξαιρετική αγωνιστική διάκριση που προβλέπονται στην περίπτωση α του κεφαλαίου Β1 του παρόντος,
β) Να έχουν εγγραφεί στον ειδικό πίνακα που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
γ) Να έχουν τα απαιτούμενα από κάθε φορέα για τις θέσεις στις οποίες επιθυμούν να διορι-σθούν γενικά και ειδικά τυπικά προσόντα διορισμού και να μη συντρέχει στο πρόσωπο τους νόμιμο κώλυμα διορισμού.
δ) Να έχουν συμπληρώσει και να έχουν υποβάλλει αίτηση στην οποία να αναγράφουν τους φορείς σε κενές θέσεις των οποίων επιθυμούν να διορισθούν.
Η αίτηση υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 όπως ισχύει, (Φ.Ε.Κ. 75 Α΄) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτή. Η ανακρίβεια των δηλουμένων με την αίτηση στοιχείων επισύρει και τις προβλεπόμενες από τις κείμενες διατάξεις ποινικές κυρώσεις.
Δικαιολογητικά:
α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυ-τότητας επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου, όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γέννησης, απαι-τείται πιστοποιητικό γέννησης.
β) Βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από την οποία να προκύπτει, ότι ο ενδιαφερόμενος αθλητής σημείωσε τη συγκεκριμένη αγωνιστική διάκριση μία ή περισσότερες από αυτές που προβλέπονται στην περίπτωση α του κεφαλαίου Β1 του παρόντος και τη σειρά με την οποία έχει αναγραφεί ο αθλητής στον ειδικό πίνακα που ορίζεται.
γ) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, στον οποίο να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός αυτού. Σε περίπτωση μη υπάρξεως βαθμού απαιτείται βεβαίωση του κατά περίπτωση αρμόδιου φορέα στην οποία να αναγράφεται ο ακριβής βαθμός.
Διαδικασία:
- Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μία φορά κάθε έτος, μέσα στο μήνα Απρίλιο. Η προθεσμία αυτή ορίζεται ως αποκλειστική.
- Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι προτιμήσεις των υπο-ψηφίων στην αρχική αίτησή τους δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων μπορεί να καλεί υποψηφίους που υπέβαλαν αίτηση να δηλώσουν συμπληρωματικούς άλλους φορείς στους οποί-ους επιθυμούν να διορισθούν. Αν παραλείψουν να υποβάλλουν τη δήλωση αυτή μέσα στην ορι-ζόμενη προθεσμία που δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των πέντε (5) ημερών η αίτηση διορι-σμού λογίζεται ότι δεν έχει υποβληθεί.
Παρατηρήσεις:
1) Όσον αφορά στα απαραίτητα δικαιολογητικά-(πιστοποιητικά-τίτλους σπουδών κ.λπ.) και τον τρόπο υποβολής τους, ισχύουν αναλογικά τα αναφερόμενα σε πρόσφατες προκηρύξεις που εκδίδονται ή ελέγχονται από το Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr).
2) Αναφορικά με τους τρόπους απόδειξης: α) της γνώσης ξένης γλώσσας σε κάθε επίπεδο και β) του χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ), εφαρμόζονται οι ρυθμίσεις του ισχύοντος «Προσοντολογίου» (Π.Δ. 50/2001 Φ.Ε.Κ. 39 Α΄) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε τόσο στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (www.gspa.gr, στην διαδρομή Δημόσια Διοίκηση/ θέ-ματα Οργάνωσης/ Νέο Προσοντολόγιο) όσο και στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) στα αντίστοιχα κεφάλαια πρόσφατων προκηρύξεών του.
3) Ειδικότερα, όσον αφορά στην απόδειξη γνώσης ξένης γλώσσας με κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, (ΚΠγ) για τα άτομα με αναπηρίες με την αριθμ. 60043/ΚΒ/2003 (Φ.Ε.Κ. 821 Β΄) απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (άρθρο 22), όπως έχει τροποποι-ηθεί με την αριθμ. 120786/ΚΒ/2005 όμοια απόφαση (Φ.Ε.Κ.1517 Β΄), έχει προβλεφθεί ειδικός τρόπος εξέτασης. Επιπλέον, με την αριθμ. 88081/ΚΒ/2006 (Φ.Ε.Κ. 1355 Β΄) απόφαση «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Καθορισμός τύπου πιστοποιητικού επιτυχόντων υποψηφίων με ειδικές ανάγκες» έχει καθορισθεί και ειδικός τύπος για το ΚΠγ, που απονέμεται στους επιτυχόντες υποψηφίους με αναπηρίες.
Tα ειδικά προσόντα διορισμού περιγράφονται στο Π.Δ. 50/2001 (Φ.Ε.Κ. 39 Α΄) «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Πηγή: Οδηγός του Πολίτη με Αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.