Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Από σήμερα τα αστικά ΚΤΕΛ Ηρακλείου σταματούν την δωρεάν μετακίνηση ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εν μέσω διαμαρτυριών των κρητικών αναπηρικών σωματείων...


Από το STOP στην δωρεάν μετακίνηση εξαιρούνται τυφλοί και χρήστες αμαξιδίου...

Από σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 η δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ από το αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου Κρήτης παύει να ισχύει. Εξαιρούνται οι τυφλοί και οι χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου ...

Η παύση ισχύος της δωρεάν μετακίνησης πιστοποιείται από δημόσια ανακοίνωση της διοίκησης του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο Καλλέργο Βουλγαράκη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: “Με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν εξοφλήθηκε η μεταφορά των ΑμεΑ για το έτος 2010. Σύμβαση για το 2011, δυστυχώς, δεν έχει υπογραφεί μέχρι σήμερα. Μετά από απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών ΚΤΕΛ, το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 11/2/2011 δεν θα δέχεται τη δωρεάν μεταφορά με κάρτες του υπουργείου Πρόνοιας. Δωρεάν θα μεταφέρονται μόνο οι τυφλοί, καθώς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα (αναπηρικό αμαξίδιο)”.
Η ανακοίνωση του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου πιστοποιεί ότι η προ μερικών ημερών καθησυχαστική διαβεβαίωση “ουδέν πρόβλημα”του υπουργείου μεταφορών , πέραν από αναρμόδια (μιάς και το πρόβλημα ξεκινά από το υπουργείο υγείας) ήταν και άστοχη. Επί του πρακτέου, αποδεικνύεται ότι τα ενημερωτικά έγγραφα ευθύνης του αρμόδιου υπουργείου υγείας (γενική γραμματεία πρόνοιας) προς τις περιφέρειες της χώρας που διαβεβαιώνουν ότι “για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι τη χορήγηση του δελτίου μετακίνησης για το 2011, θα σφραγίζονται τα παλαιότερα με την ένδειξη “προσωρινή” στη θέση της διάρκειας ισχύος προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα ΑμεΑ στη μετακίνησή τους”, δεν αντανακλούν καμμία σχετική συμφωνία με τους λεωφορειούχους. Μέχρι να εξοφληθούν τα χρωστούμενα του 2010 και να υπογραφεί η νέα Σύμβαση του 2011, το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ αναστέλεται.
Από την πλευρά τους οι αναπηρικοί φορείς δεν ξέρουν εναντίον ποίου να στραφούν. Ο παγκρήτιος σύλλογος ΑμεΑ διαμαρτύρεται και προς το υπουργείο υγείας για την μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών του έναντι του ΚΤΕΛ, αλλά και προς την διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου επικαλούμενος τα ... καθησυχαστικά έγγραφα του υπουργείου.
Αξιώνοντας να μπεί ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, ο κυβερνητικός βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης με επίκαιρη  επερώτηση του προς τον υπουργό υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης θέτει ξεκάθαρα το κρίσιμο ερώτημα : “Προτίθεστε και ΠΟΤΕ (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας) να υπογράψετε νέα σύμβαση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑΜΕΑ στα αστικά ΚΤΕΛ, βάζοντας έτσι τέλος στην ταλαιπωρία τους;” 


Δείτε επίσης: 

Γιατί αμφισβητείται στην πράξη το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.