Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μετεγγραφές φοιτητών ή σπουδαστών που εγγράφηκαν σε Τμήμα Πανεπιστημίου -Τ.Ε.Ι -Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε για έναν από τους λόγους υγείας που κατά τις διατάξεις του αρ. 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α) έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ποσοστό θέσων 5%

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΘΕΜΑ: Μετεγγραφές φοιτητών ή σπουδαστών που εγγράφηκαν σε Τμήμα Πανεπιστημίου - Τ.Ε.Ι. -Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για έναν από τους λόγους υγείας που κατά τις διατάξεις του άρ. 35 του ν. 3794/2009 (Φ.Ε.Κ. 156 Α) έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε ποσοστό θέσεων 5% επί του αριθμού εισακτέων

Με αφορμή ερωτήματα τα οποία υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας και αναφέρονται στη διαδικασία μετεγγραφής ατόμων που εγγράφηκαν σε Τμήματα Πανεπιστημίων - Τ.Ε.Ι.-Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για τους λόγους υγείας που προβλέπονται σε ποσοστό 5%, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ. 35 του ν. 3794/2009 (Φ.Ε.Κ. 156 Α) και της κατ’ εξουσιοδότησής του εκδοθείσας Κ.Υ.Α. Φ.151/122732/Β6/Φ.Ε.Κ.1612/04-10-10.
Δεδομένου ότι η διαδικασία επιλογής των εν λόγω φοιτητών και σπουδαστών ολοκληρώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. με την υποβολή πιστοποιητικών διαπίστωσης πάθησης των επταμελών Επιτροπών που λειτούργησαν σε 14 Δημόσια Νοσοκομεία μετά από απόφαση του ΚΕ.Σ.Υ. (Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας), θεωρείται αυτονόητο ότι για την πραγματοποίηση των μετεγγραφών, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3282/04 όπως έχει συμπληρωθεί και ισχύει, θα ληφθούν υπόψη τα ανωτέρω πιστοποιητικά των Επιτροπών χωρίς εκ νέου παραπομπή των υποψηφίων σε Υγειονομική Επιτροπή.
Συνεπώς, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των φοιτητών και σπουδαστών που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων μετεγγραφών, παρακαλούμε όπως κάνετε αποδεκτή την αίτηση μετεγγραφής των ενδιαφερομένων με την προσκόμιση της Βεβαίωσης Εγγραφής από το τμήμα προέλευσης και αντιγράφου του Πιστοποιητικού της Επιτροπής. Η έγκριση της μετεγγραφής πραγματοποιείται από τη Γενική Συνέλευση του τμήματος υποδοχής.  

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ
         



Εσωτερική Διανομή:
  1. Γραφείο κ. Υφυπουργού
  2. Γραφείο κ. Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης
  3. Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας –Τμήμα Β΄
  4. Διεύθυνση Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
-          Γραφείο Δ/νσης
-     Τμήμα Δ΄- Διοικητικής Υποστήριξης και Φοιτητικής Μέριμνας


-------------------------------------

2 σχόλια:

  1. γεια σας.θελω να ρωτησω πως μπορω να κανω μετεγγραφη απο μια σχολη σε μια αλλη..εχω μεσογειακη αναιμια με ποσοστο αναπηριας 67%..ειμαι 8ο ετος στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε και επειδη δεν νομιζω πως θα καταφερω να τη βγαλω θελω να ξερω αν ειναι εφικτο να κανω οτι χρειαζεται ετσι ωστε απο σπτεμβριο να βρεθω σε μια σχολη που να μου αρεσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @μαρια
    όπως περιγράφεται σε αυτό το θέμα http://amea-blog.blogspot.de/2010/08/5.html στο άρθρο 35 του νόμου 3794 του 2009 η μεσογειακή αναιμία είναι στην λίστα των παθήσεων... δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορείς να κάνεις αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι.... γιατί λογικά σχεδιάζεις να μπεις σε μια εντελώς διαφορετικού αντικειμένου σχολή που δεν νομίζω να είναι εφικτό αυτό. μπορείς βέβαια να ρωτήσεις και στο υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.