Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πως να συμπληρώσετε την φορολογική σας δήλωση - Οδηγίες για το Ε1

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δείτε εδώ και "κατεβάστε" όλες τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης.


Το φυλλάδιο περιγράφει βήμα - βήμα πως να συμπληρώσετε την δήλωση και δίνει και παραδείγματα.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ


Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο εισαγωγικό σημείωμα : Στους άμεσους στόχους του υπουργείου για το νέο οικονομικό έτος περιλαμβάνεται η εφαρμογή πολιτικών και σχεδίων δράσης τόσο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής όσο και για τη δραστική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες και της αποτελεσματικότητας της φορολογικής διοίκησης και του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού.


Για το 2011 στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 5 δισ. ευρώ επιπλέον, ή κατά 2 μονάδες του ΑΕΠ στο 7,4%.


Από αυτά, τα 3 δισ. ευρώ είναι η μείωση του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού και τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την βελτίωση των αποτελεσμάτων στους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα -δημόσιες επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους.
Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου τα φορολογικά έσοδα μαζί με τα πιστωτικά έσοδα (δηλαδή τον δανεισμό) είναι η βασικότερη πηγή χρηματοδότησης του Κρατικού Προϋπολογισμού.


Για κάθε 100 ευρώ που εισπράττει το κράτος τα 25 ευρώ προέρχονται από άμεσους φόρους στο εισόδημα και στην περιουσία, ενώ άλλα 38 ευρώ προέρχονται από έμμεσους φόρους, κυρίως ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.


Επιπλέον, 9 ευρώ προέρχονται από πόρους της ΕΕ -για επενδύσεις και απευθείας χρηματοδότηση στον Προϋπολογισμό- και από άλλες εισφορές και δραστηριότητες του κράτους.


Σε όλα αυτά χρειάζεται να προστεθούν και επιπλέον 28 ευρώ πιστωτικά έσοδα (δανεισμός). 


Πηγή: http://www.newsit.gr

Δείτε επίσης: 



Δείτε επίσης: 

6 ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τις αποδείξεις

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.