Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Μέθοδος και Κανόνες υπολογισμού του ποσοστού αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μέθοδος και Κανόνες υπολογισμού του ποσοστού αναπηρίας

Είμαι βέβαιος πως αφορά όλους τους ανθρώπους που έχουν κάποια αναπηρία. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που δεν γνωρίζουν, γιατί κανείς δεν τους ενημερώνει άμεσα, για το ποια είναι η υπουργική απόφαση βάσει της οποίας οι επιτροπές ορίζουν το ποσοστό αναπηρίας που έχουν.

Η Υπουργική απόφαση στην οποία στηρίζονταν για να ορίσουν ποσοστά αναπηρίας μέχρι την 31/10/2011 οι επιτροπές είναι η: Αριθ. Φ21/2361 Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΦΕΚ 819/Β/7-10-93) την οποία μπορείτε να την βρείτε εδώ ΥΠ.ΑΠ21-2361_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ_ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ_ΒΑΘΜΟΥ_ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.pdf
.


Σημείωση: Ο κανονισμός αυτός άλλαξε με την εφαρμογή του νέου ΚΕΒΑ στο ΚΕ.Π.Α και πλέον από 1/11/2011 ορίζουν και θα ορίζουν οι επιτροπές τον βαθμό αναπηρίας με τον ακόλουθο κανονισμό: ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.
(Στο πιο πάνω σύνδεσμος θα βρείτε τον πίνακα ή εδώ ολόκληρο το ΦΕΚ. Μπορείτε αν θέλετε να τα κατεβάσετε ή να τα διαβάσετε με ένα πάτημα στον σύνδεσμο τους.).

Όλο αυτό ορίζεται με την ακόλουθη απόφαση: Αριθμ. Φ. 11321/οικ.26012/1718/31.10.2011: Ενιαίος πίνακας προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας

Ότι σχετίζεται με τον νέο Κ.Ε.Β.Α θα το βρείτε εδώ: Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας

Πλέον (5ο του 2012) έρχεται (μετά και από έντονες αντιδράσεις) η αντικατάσταση του Κ.Ε.Β.Α που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με τον νέο που ανακοινώθηκε 4/5/2012. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ:

Κ.Ε.Β.Α: Κανονισμός Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας




----------------------------------------------------------------------------

Είπα επίσης να ανεβάσω μια εφαρμογή που υπολογίζει εύκολα το ποσοστό αναπηρίας για την διευκόλυνση των ατόμων που ενδιαφέρονται.

Το μόνο που έχει κάποιος να κάνει είναι να ανοίξει το αρχείο, αφού το κατεβάσει και να ακολουθήσει τις οδηγίες: Μέθοδος Υπολογισμού Ποσοστού Αναπηριών.xlsx.

Είναι ανεβασμένο και εδώ Μέθοδος Υπολογισμού Ποσοστού Αναπηριών.xls το αρχείο γιατί κάποιοι ίσως είχαν πρόβλημα κάποιοι με παλαιότερες εκδόσεις του microsoft office από την έκδοση 2007.

H εφαρμογή υπολογίζει μέχρι 10 ποσοστά διαφορετικών παθήσεων. νομίζω πως δύσκολα θα υπάρξουν περισσότερες. αν κάποιος έχει τέτοια περίπτωση ας επικοινωνήσει μαζί μου να το υπολογίσω εγώ.

Τα νούμερα που θα δοθούν θα πρέπει να είναι σε σε ακέραια μορφή και όχι σαν δεκαδικοί ή με την μορφή πχ 73%. αν είναι 50% δεν θα μπει έτσι μα ούτε και ως 0,50 αλλά ως 50

Η μέθοδος στηρίζεται, ή και για να πούμε πιο σωστά επιβεβαιώνεται επίσης από την ακόλουθη σελίδα, την οποία έχω δανειστεί από συζήτηση που είχαμε με κάποια άτομα σε κάποιο φόρουμ επί του θέματος. Οι πιο πάνω εφαρμογές είχαν φτιαχτεί άλλωστε νωρίτερα τις συζήτηση αυτής προς διευκόλυνση κάποιων φίλων. Μόνο για υποστηρικτικούς λόγους, αλλά και επιβεβαίωση της μεθόδου των εφαρμογών, έχει αναρτηθεί η πιο κάτω σελίδα. Από τα ΚΕΠΑ αρμόδιοι υπάλληλοι μου τον έχουν αναφέρει κι ως πίνακα συνδυαστικών παθήσεων και πως είναι ένας ιατρικός κανόνας.




Για το τι θα χρειαστείτε μαζί σας κατά την εξέταση σε μια επιτροπή δείτε το ακόλουθο θέμα:

Τι χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του στις υγειονομικές επιτροπές;


Νότης

Δείτε επίσης:

Δικαιώματα και Παροχές των Ατόμων με Αναπηρία

40 σχόλια:

  1. δεν γηνετε να το κανει ανεβασμα σαν το κειμενο το οποιο εχεισ για παραδηγμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    Δεν κατάλαβα "ανώνυμε" πιο ακριβώς να ανέβει και που;
    μήπως μιλάς για τον "Κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας";;;
    αυτό είναι εκατοντάδες σελίδες και είναι αδύνατον να μπει κάτι τέτοιο, ακόμα και να υπήρχε η ευκολία να μπει, γιατί δεν θα μπορούσε να διαβαστεί τόσο εύκολα.
    Φαντάσου έναν χοντρό τόμο από κοντά 500 σελίδες να προσπαθείς να το διαβάσεις.
    Είναι σε ηλεκτρονική μορφή ανεβασμένος και μπορεί όποιος θέλει να το κατεβάσει, πράγμα που πιστεύω διευκολύνει τον οποιονδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης να τονίσω πως το "παράδειγμα", όπως το ονόμασες, υπάρχει από άλλο βιβλίο και μπήκε για να δείχνει την μέθοδο που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό ποσοστού αναπηρίας σε περίπτωση πολλαπλών προβλημάτων υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παραδειγμα που εχεις με τις πολλαπλες βλαβες το αναγνωριζουν οι υγειονομικες πρωτοβαθμιες και δευτεροβαθμιες επιτροπες;
    Μηπως αναγνωριζουν μονο μια βλαβη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος

    ναι αναγνωρίζεται αφού οι ίδιες το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κ συγχαρητήρια για το μπλόγκ σας,με διαφώτισε σε αρκετα ζητήματα, για τα οποία είχα πλήρη άγνοια κ δεν με είχε ενημερώσει κανείς(προφανώς εσκεμμένα).
    Ακούστε παρακαλώ το πρόβλημα μου κ απαντήστε αν μπορείτε.
    Τον περασμένο Σεπτέμβρη(2010) πέρασα απο επιτροπή του ΙΚΑ για σύνταξη συνέπεια ατυχήματος(εκτός εργασίας) τον Ιουνη του 2007.
    Η επιτροπή γνωμοδότησε 67% αναδρομικα για τον πρώτο χρόνο και 50% ηια το υπόλοιπο διαστημα μέχρι και του χρόνου το Φλεβάρη,οπότε κ θα επανεξεταστώ.
    Εγω έχοντας πλήρη αγνοια του συγκεκριμΕΝΟΥ ΦΕΚ που έχετε αναρτησει κ το οποίο καθορίζει τα ποσοστά αναπηρίας ανάλογσα με τη πάθηση και ώντας ευσυνείδητος κ τίμιος πολίτης,θεώρησα πως έτσι θα είναι κ δεν προέβησα σε ενσταση εντός τριμήνου όπως προλέπεται.
    Σήμερα όμως διαβάζωντας το συγκεκριμέΝΟ ΦΕΚ,διεπίστωσα οτι η πάθηση μου υπάγεται ρητά στο 67% αφού είναι πλέον χρόνια κ μη αναστρέψιμη κ οτι κακώς υπέπεσε απο το δευτερο χρόνο κ μετά στο 50% απο το αρχικό 67%.
    Ωστόσο έχει πλέον παρέλθει το διάστημα των 3 μηνών που δικαιούμουν να κάνω ένσταση.
    Με τους υπολογισμους που έκανα για τα 2 χρόνια που υπαγεται η πάθηση μου στο 50% χάνω κατι παραπάνω απο 3000 ,ένα ποσό αξιοσέβαστο για μένα αφού αυτη η χαμηλή σύνταξη είναι κ το μόνο έσοδο που έχω αυτη τη στιγμή κ δεν μου επιτρέπει να ζω αξιοπρεπως.
    Βέβαια τα 150 περιπου παραπάνω ε το χρόνο σε μένα τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή θα έπαιζαν μεγάλο ρόλο κ ενα πάσει περιπτώσει τα δικαιούμαι!
    Εσείς τι με συμβουλέυετε;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων
    Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος

    Είναι σύνηθες φαινόμενο (όπως μαθαίνω ή και έχω ζήσει) να αλλάζουν τα ποσοστά αναπηρίας κάποιου που ενώ δικαιούται άλλα να βρεθεί να έχει μικρότερο ποσοστό από αυτό που δικαιούται. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία που θα ακουστεί είναι να σου λένε πως αυτό έκρινε εκείνη την στιγμή. Το ζήτημα είναι πως δεν μπορεί να λογοδοτήσει σε κανέναν. "Έτσι κατάλαβα και έκρινα."
    τι κάνεις λοιπόν;
    Δεν μιλάμε για μια απλή περίπτωση που απλά άλλαξαν ένα ποσοστό και χάνεις κάτι απλό ζητώντας να ξαναπεράσεις. Εδώ ζημιώνεσαι οικονομικά. Θα σου έλεγα να συμβουλευτείς δικηγόρο αλλά και να ξανακάνεις αίτηση να περάσεις από την επιτροπή κρίνοντας ως λαθεμένη την αρχική. Βέβαια αν θες κάτι πιο ειδικό γιάννη με ρωτάς και στο email μέσα από την φόρμα επικοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρακαλω θα μπορουσε καποιοσ να με ενημερωσει σχετικα με τον νεο κανονισμο εκτιμισησ ποσοστου αναπηριασ;(ΚΕΒΑ)... Πασχω απο πολυστηματικη αγγειιτιδα (κωκκιοματωση Ν.wegwner) με προσβολη πολαπλων οργανων (πνευμονων,αιμοπτυση,διηθηματα, εκτεταμενεσ βροχγεκτασιεσ,μετριου βαθμου πνευμονικησ ινωσησ,υπο ανοσοκατασταλτικα και κορτικοστεροειδη. Εν τω βαθει βλεβικη θρομβωση κατω ακρου,παλαιοτερα πνευμονικη εμβολη και θρομβωση βραχιονα,υπο χρονια αντιπηκτικη αγωγη,ασθητικοκινιτικη πολυνευριτιδα αξονικου τυπου κατω ακρων,υποθυροειδισμοσ νοσοσ hashimotto (οζοσ 1εκ.)υπο αγωγη θυροξινησ,και μια ψυχολογικη κατασταση χαλια...Να επισημανω πωσ εχω εξεταστει απο ΑΥΕ.2ΦΟΡΕΣ απο το 2007 με αποδοση ποσοστου 80% και τισ 2 φορεσ.Επισησ με εχουν καλεσει για επανεξεταση για τριτη φορα 30/8/2011 θα ηθελα να γνωριζω εαν με τα ωσ ανωτερω θα δωσουν εκ νεου το 80% και παλι..Ευχαριστω πολυ,με εκτιμηση Σπυροσ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος

    Σπύρο... όλα αυτά που γράφεις για το όλο πρόβλημά σου φαίνεται μπερδεμένο και σίγουρα ο ίδιος δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι είναι τι. 30/8/2011 δεν θα έχει εφαρμοστεί ακόμα κανένας νέος κανονισμός εκτίμησης βαθμού(ποσοστού) αναπηρίας. Το νέο σύστημα περιμένουμε να λειτουργήσει στο ΙΚΑ από τις νέες επιτροπές όπως έχει εξαγγελθεί από 1/9. άρα δεν νομίζω να αλλάξει το ποσοστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρωτιστωσ σασ ευχαριστω για την απαντηση.και συγνωμη που ξαναενοχλω. Φιλε Νοτη,τιενοειται μπερδεμενο;Να σασ ενημερωσω πωσ ειναι σπανια παθηση (WEGENER)με τοσα παθολογικα προβληματα,η οποια δεν αναγραφεται στο χρυσο βιβλιο των επιτροπων και καθε φορα προσπαθω να τουσ ενημερωνω. επεισησ εαν γνωριζετε κατι περι του νεου κανονισμου για τυχον διαφοροποιηση στα ποσοστα.Και παλι ευχαριστω πολυ!!!! ΥΓ.υπαρχει τροποσ να μιλησω μαζι σασ; Σπυροσ Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος

    μπερδεμένο είναι που δεν ξέρουν ακόμα και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των επιτροπών το με ποια κριτήρια θα αξιολογούν οι γιατροί. αν βρω στα χέρια μου και στα ελληνικά τον νέο κανονισμό θα τον ανεβάσω ώστε να τον βρείτε όλοι. Εγώ θα συνεχίσω την προσπάθεια πάντως μέχρι να τον βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε ευχαριστω φιλε Νοτη να εισαι καλα.Σπυροσ κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπερα σας,

    συγχαρητηρια για το blog σας!

    Ηθελα να ρωτησω συγκεκριμενα για μια παθηση. Ενας εκ των 2 οφθαλμων ειναι τυφλος λογω ατυχηματος σε παιδικη ηλικια - 0/10 , ενω ο αλλος εχει 10/10. Μπορειτε ναι μου πειτε το ποσοστο αναπηριας ? Μπορω να διεκδικησω καποια θεση στο δημοσιο τομεα ή καποιο επιδομα ? Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος

    Φίλε ανώνυμε υπάρχει πιο πάνω ο κανονισμός εκτίμησης βαθμού αναπηρίας. αν ανοίξεις το αρχείο αυτό θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Έχει πίνακα με την αναλογία του ποσοστού για το πόσο στα 10 έχει το κάθε μάτι σε συνδυασμό με το άλλο.

    Για το θέμα τώρα επιδόματος θα σου πω το εξής. το επίδομα τυφλότητας δεν μπορείς να το πάρεις γιατί δεν μιλάμε για ολικά τυφλό άτομο.. http://amea-blog.blogspot.com/2010/09/blog-post_7125.html... άλλο επίδομα είναι το βαριάς αναπηρίας. αυτό απαιτεί 67% αναπηρία και να μην εργάζεσαι... ή να έχεις πόρους από κάποια πηγή... λεπτομέρειες στο ακόλουθο Link http://amea-blog.blogspot.com/2010/09/blog-post_8065.html. όσο για το θέμα διορισμού αυτό είναι γενικόλογο. Δεν μου δίνεις στοιχεία ούτε για το που ούτε για το πως επιθυμείς να διεκδικήσεις κάποια θέση. πάντως κι εκεί το ποσοστό αναπηρίας παίζει ρόλο... γιατί είτε μοριοδοτεί είτε είναι η βασική προϋπόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Notis

    Φιλε Νοτη,

    απ οτι ειδα εχω 25% αναπηρια.

    Θελω να διεκδικησω θεση στο διαγωνισμο του ΑΣΕΠ για καθηγητης Πληροφορικης ή στον ΟΤΕ διοτι εχω τελειωσει Ηλ/γος Μηχανικος κ Μηχανικος Η/Υ με ροη Τηλεπικοινωνιων. Μηπως γνωριζεις τι γινεται με τις θεσεις αυτες κ τα ποσοστα αναπηριας ?

    Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος

    Το ΑΣΕΠ δίνει προβάδισμα σε ωρομίσθιους και σε μονιμοποίηση ωρομισθίων αλλά και κάποια λίγα μόρια σε καθηγητές γενικά με όριο το 67%. από αυτό και πάνω δίνει δικαιώματα.

    Για τον ΟΤΕ δεν ξέρω κατά πόσο προσλαμβάνει κόσμο ή θα γίνει διαγωνισμούς για να μπουν. τώρα δε και με τα 1 προς 10 ή 1 προς 7 (ποιος ξέρει πόσο το έχουν) οι διορισμοί έχουν παγώσει. τώρα μόνο να διώξουν προσπαθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημερα χρονια πολλα με υγεια το2012 παιδια αντιμ/ζω το εξης προβλημα αναπ/κη συν/ξη απο τον ΟΓΑ και απο 430 eu το 12/2011 τον 01/2012 πηρα 360eu με CA μαστου grade III-ER3+,PgR3+,C-ebB2[3+] LITSA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος

    να πω ότι κατάλαβα δεν θα το πω. μετά τα ποσά αναφέρεις κάποια ακαταλαβίστικα... που άκρη δεν βγάζω. με το ασφαλιστικό σου ταμείο μίλησες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σας
    Συγχαρητηρια για το blog σας!
    Ειμαι φοιτητρια και πάσχω απο διαβητη τυπου 1 και παιρνω επιδομα 600 περιπου ευρω/διμηνο λογω βαριας αναπηριας. Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει τον νέο βαθμο αναπηριας? μεχρι στιγμης ηταν 67%. Θα ανηκει στη βαριά αναπηρία?
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανώνυμος

    μαρία αν διαβάσεις τον νέο κεβα θα πάρεις την απάντηση που ζητάς. είναι δύσκολο προσωπικά να ψάχνω καθημερινά για όλους τα ποσοστά τους. γι' αυτό έχουν αναρτηθεί τα αρχεία ώστε να τα βρίσκει ο καθένας. καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλημερα σε ολουσ ηθελα να ρωτησω για ατομα με βαρια νοητικη υστεριση δικτισ κατω τον 30 και ποσοστο 67% και ανω.συνταξη απο θανοντα πατερα.πρεπει να περασει κεπα ξανα η υσχει αυτο που υπαρχει?και εγω σαν ατομο που σταματισα την δουλεια και την προσεχω υπαρχει καποιο βοειθιμα ακουσα για το επιδομα καθολικησ αναπιριασ.ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος

    όταν λες αυτό που υπάρχει; εννοείς τον νέο κανονισμό υπολογισμού αναπηρίας; ναι ο νέος κεβα ισχύει πλέον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. kalimer se olus' thelo na rotiso-eimai karkiopathis me karkino ston pnevmona neuromicrokitaricou tipou meta himiotherapias kai 30 aktinovolion ehi miothi apo 7.5 se4 cm kai ine stasimo edo kai 5 hroniahoris horis metastasis. mou dosane anapiria 80% ghia TA PROTA 2 HRONIA kai 67% ghia alla 2 hronia fetos ton iunio csanapernao epitropi.ime 58 hronon kai sta 60 themelionosintacsi(icodomos). Mpori NA MOU COPI I SINTACSI ANAPIRIAS? LOGO MI METAST6ASEON . EHO kai 1 hrono epidotumeni adia apoi to ika
    ghia ton idio logo . efharisto poli an me voithisete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Ανώνυμος

    τι να σου πω φίλε δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει μια επιτροπή... κοιτάει εικόνα και κατάσταση του ασθενή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. m ae 50 tis ekato psixiatriki anapiria kai sixronos ales pathisis 60 tis ekato pio enai toteliko pososto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Ανώνυμος

    χρησιμοποίησες την εφαρμογή και δεν πήρες απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. kalimerra se olus epodi den diname sas parakalo exo 50 tis ekato psiatriki pathisi kai apo 30 kai trianta ales pathisis pio ine to teliko pososto efxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Ανώνυμος

    φίλε αν πράγματι είναι 50 και 30 τα νούμερα τότε δίνει... 65%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα σας. :) Από το ένα αυτί έχω πλήρη κώφωση από το άλλο η απώλεια φτάνει το 30-40%. Ωστόσο ακούω κανονικά τι μου λένε δεν έχω δηλαδή πλήρη κώφωση. Θα μπορούσατε να μου πείτε αν αξίζει να κινήσω τη διαδικασία για να δω αν είμαι ΑΜΕΑ? :( Τόσα χρόνια δεν το έχω κινήσει δυστυχώς πολύ κακώς.

    Με εκτίμηση Άκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @Ανώνυμος

    φίλε ανώνυμε... να ρωτήσω πρώτα εγώ κάτι; μελέτησες τον ΚΕΒΑ να δεις τι ποσοστό πρέπει να σου δώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φίλε γεια σου με λένε Τάσο και πάσχω από οστεοπετρωση .τα καμάρια μας φρόντισαν στον νέο κεβα να μην την βάλουν και να μηνμπορείμηνμπορειΡω να δω να υπολογισω το ΠΟΣΟΣΤΟ μου όλα τα προηγούμενα χρονιαειμουν 67%και άνω.πέρασα προχτές κεπα από ορθοπεδικόύς και μου είπαν ότι έχω και συνέχεια με τον παθολόγο.τέλος πάντων θα ήθελα να μου πεις εάν χρειαστώ κάνα καλό δικηγόρο καλού κακού.θα ήθελα να μιλήσουμε και μαζί εάν μπορείς.σ'ευχαριστώ που άκουσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @anastasios delavinias

    τάσο δεν ξέρω αν θα χρειαστείς γιατί δεν ξέρω ούτε τι σκέφτεσαι να πράξεις μα ούτε και το τι θα βγάλει η επιτροπή. όσο για επικοινωνία... γράψε αν θες σε κάποια από τις δυο φόρμες επικοινωνίας και θα σου απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. γεια σας. πασχω απο αγκυλοποιητικη σπονδυλοαρθιτιδα απο τα 15 μου χρονια .εχει αργηση να γινει η διαγνωση πολλα χρονια , και δυστυχως ειμαι πλεων σε πληρη αγκυλωση της ΣΣ .Αλλα αυτο που δεν μπορω να καταλαβω διαβαζωντας το φεκ ειναι σε πιο σταδιο με κατατασουν και τι ποσοστο θα παρω.Υπαρχουν και αλλες ασθενειες οπως τα ψιχικα νοσηματα και δυστυχωσ και αλλα !αν μπορουσε κανεις να με διευκολινη θα του ημουν ευγνωμον...ευχαριστω......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου κι εγώ ή άλλος που δεν είμαστε γιατροί τι αποτύπωση να κάνουμε στην περίπτωσή σου; πως να γνωμοδοτήσουμε και τι;

      Διαγραφή
  34. για σας.ειμαι ο αντωνης ντατσης.εχω περασει απο επιτροπη αναπηριας πριν απο δυο χρονια και μου ειχε δωσει ποσοστο 80" λογο καρκινου της ουροδοχου κυστης.βασει αυτου του ποσοστου συνταξιοδοτιθικα με διαδοχικη συνταξη.ειμαι τωρα 65 ετων.τωρα με καλουν να περασω παλι επιτροπη.μηπως μπορειται να μου υπολογησεται το ποσοστο που μπορει να παρω ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα που σχολιάζεις αντώνη έχει παραπομπή για να βρεις τον ΚΕΒΑ που ορίζει το ποσοστό αναπηρίας. αν το δεις και το διαβάσεις θα βρεις την απάντηση που ζητάς.

      Διαγραφή
  35. Γεια σας, θα ηθελα και εγώ να ρωτήσω κάτι, αν φυσικά μπορείτε να με βοηθήσετε. Πριν δύο χρονια έκανα αφαίρεση θυροειδή διότι ήταν κακοήθης και έκανα ιώδειο. Με ενημερώσανε ότι δκαιούμαι ποσοστό αναπηρίας, όμως στο ικα δεν ξέρουν τίποτα και μου είπαν να κάνω αίτηση και η επιτροπή θα δει και θα αποφασίσει. Αξίζει τον κόπο ή απλά θα χάσω τον χρόνο μου? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο θέμα που σχολιάζεις υπάρχει παραπομπή για το πως ορίζεται και από ποιο κώδικα το ποσοστό αναπηρίας. αν μελετήσεις των κώδικα και δεις πως θα πάρεις επαρκές ποσοστό για δικαιώματα τότε δεν θα χάσεις τον χρόνο σου. εννοείται πως στο ικα ένα υπάλληλος δεν μπορεί να κρίνει όπως μια επιτροπή.

      Διαγραφή
  36. καλημέρα θα ήθελα μια βοήθεια και εγώ αν μπορείτε. Με διάγνωση ΣΠΟΝΔΥΛΟΛΥΣΗ Ο5 ΣΠΟΝΔΥΛΟΥ,ΑΣΤΑΘΕΙΑΟ5/Ι1 ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΠΟΝΔΥΛΟΔΕΣΙΑ Ο4-Ο5-Ι1, ΤΡΗΜΑΤΕΚΤΟΜΗ Ο4-Ο5, ΗΜΙΠΕΤΑΛΕΚΤΟΜΗ Ο5 ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ έχω ποσοστό αναπηρίας για επίδομα ή σύνταξη? έχω ασφάλεια ογα 11 χρόνια είμαι 45 χρόνων.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως το πιο πάνω θέμα δίνει παραπομπή για τον ΚΕΒΑ που ορίζει τα ποσοστά αναπηρίας για κάθε πάθηση. Άρα θεωρώ το ερώτημα σαν να έχει ήδη απαντηθεί. Αν δείτε τον ΚΕΒΑ και βρείτε το ποσοστό σας τότε στα ανάλογα άλλα θέματα (κι όχι σε αυτό) θα βρείτε και τις προϋποθέσεις... και τα κριτήρια για το αν είστε δικαιούχος αυτών των παροχών.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.