Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εντυπωσιακές και ασυνήθιστες ταράτσες στον κόσμο


Αρχιτέκτονες και μηχανικοί με μεράκι, φαντασία και ευρηματικότητα μεταμορφώνουν τις άκομψες ταράτσες και τις στέγες κτιρίων σε αριστουργηματικά παραδείγματα χρηστικότητας και εξοικονόμησης χώρου.

Εκεί ψηλα, πάνω στα κτίρια αυτά, κρύβονται εκπλήξεις και έξυπνες ιδέες που κάνουν τη ζωή καλύτερη. Από κατοικίες και γήπεδα ποδοασφαίρου μέχρι πάρκινγκ και σινεμά.

Στον κόσμο η φαντασία καλπάζει και εκμεταλλεύεται στο έπακρο το χώρο των ταρατσών για καλό σκοπό…

25 μικρές βίλες στην οροφή εμπορικού κέντρου στην πόλη Hengyang στην Κίνα



Γήπεδα ποδοσφαίρου στον ουρανοξύστη Shibuya Hikarie στο Τόκιο



Η κατάφυτη οροφή του Δημαρχείου στο Σικάγο



Προπονητικό Κέντρο σε οροφή εμπορικού κέντρου στην Οσάκα



Η οροφή των γραφείων Kö -Bogen που σχεδίασε ο Daniel Libeskind στο Ντίσελντορφ



Το πάρκινγκ του Garden City Mall στο Ναϊρόμπι 



Μελίσσια στην οροφή του εμπορικού κέντρου Beaugrenelle στο Παρίσι



Συνεδριακό κέντρο στο Βανκούβερ 



Σχολείο στην πόλη Taizhou στην Κίνα 



Το θερινό σινεμά Curtin Cinema στη Μελβούρνη 

Μέλισσες-φρουροί σε άμυνα


Δείτε βίντεο με την υπεράσπιση της αποικίας.

Οι εργασίες που πραγματοποιούν οι εργάτριες μέλισσες ποικίλει ανάλογα με την ηλικία τους. Μόλις γεννηθεί αναλαμβάνει τον καθαρισμό των κελιών. Έπειτα όσο περνάνε οι μέρες αρχίζει να σφραγίζει τα κελιά του γόνου, περιποιείται γόνο και βασίλισσα, κατασκευάζει και συντηρεί της κηρήθρες. Τέλος, χρησιμοποιώντας το κεντρί της φρουρεί και υπερασπίζεται την αποικία με αυτοθυσία.

Οι μέλισσες φρουροί εξασφαλίζουν την υπεράσπιση του σμήνους. Θα τις συναντήσουμε συνήθως στην είσοδο της κυψέλης εποπτεύοντας τις κινήσεις των άλλων μελισσών. Η μέση ηλικία τους κυμαίνεται μεταξύ 12 και 25 ημερών. Καθώς πλησιάζει ένας πιθανός κίνδυνος οι φρουροί εξέρχονται από την είσοδο εμποδίζοντας τον εχθρό να εισέλθει. Επίσης εκκρίνουν φερομόνες συναγερμού και επιθετικότητας διεγείροντας έτσι τις υπόλοιπες μέλισσες στρατιώτες που βρίσκονται στο εσωτερικό της κυψέλης.

Δείτε στο βίντεο μέλισσες να υπερασπίζονται την αποικία τους




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη»


Τα ασύλληπτα μέλη, τα λεφτά, οι περίεργες συμπτώσεις, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και όλα τα σημεία που παρέμειναν στο σκοτάδι των ερευνών.

Τέτοιες ημέρες πριν από συνολικά 14 χρόνια ξεκίνησε το «ξήλωμα» της μακροβιότερης και πλέον αιματοβαμμένης οργάνωσης ένοπλου αντάρτικου πόλης που έδρασε ποτέ στον ελλαδικό χώρο.



Εκείνο το ταραγμένο καλοκαίρι του 2002 δόθηκαν πολλές απαντήσεις σχετικά με την δράση και την δομή της «17 Νοέμβρη». Σήμερα, ωστόσο, ακόμα και τόσα χρόνια αργότερα, πολλά πράγματα παραμένουν στο «σκοτάδι».

Κανείς δεν θέλησε, δεν μπόρεσε ή δεν ήξερε να δώσει απαντήσεις σε σημαντικές πτυχές εκείνης της ιστορίας. Ακόμα και στη πολύκροτη δίκη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού αν και έγινε μια προσπάθεια, αυτή «προσέκρουσε» πάνω στην άγνοια ορισμένων εκ των κατηγορουμένων ή στην επίμονη άρνηση κάποιων άλλων, όπως άλλωστε προβλέπει και ο άγραφος νόμος των ανταρτών πόλης, να συνεργαστούν με τις αρχές.

Το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά που μέχρι σήμερα δεν απαντήθηκαν, δεν θα απαντηθούν ποτέ, μεγαλώνοντας με τον τρόπο αυτό τον μύθο που ήδη έχει καλλιεργηθεί αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από αυτά!


Η αρχή του τέλους της «17Ν»

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη δικογραφία που είχε σχηματίσει η αντιτρομοκρατική. Εδώ φαίνονται τα υπολείμματα από τον εκρηκτικό μηχανισμό και σχεδόν άθικτο το «μοιραίο» ρολόι

Ήταν 29 Ιουνίου 2002, περίπου 22:45, βράδυ Σαββάτου. Λιμάνι του Πειραιά. Σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του μεγαλύτερου επίνειου της χώρας, η κίνηση εκείνη την ώρα είναι αισθητά μειωμένη.

Κανείς δε δίνει σημασία στον ψηλό άνδρα που περπατάει προς τα εκδοτήρια της Minoan Flying Dolphins, κρατώντας στα χέρια του μια τσάντα. Κι όμως… Αυτός ο άνθρωπος μερικές στιγμές αργότερα θα μετατραπεί από μια «σκιά», στον πρωταγωνιστή της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα στις αρχές της νέας χιλιετίας.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερευνούν τον χώρο της έκρηξης στον Πειραιά

Ο πυροκροτητής από την βόμβα που κρατούσε στα χέρια του ο, 54χρονος σήμερα, Σάββας Ξηρός θα εκραγεί εξαιτίας ενός -μοιραίου όπως αποδείχθηκε- σφάλματος στην συνδεσμολογία σε συνδυασμό με το ότι έσπασε το τζάμι του ρολογιού και οι δείκτες κινήθηκαν. Μια σειρά από τυχαία γεγονότα που θα οδηγήσουν στην αρχή του τέλους για την οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Γιατί ο Ξηρός «κουβαλούσε» μαζί του αντικείμενα που θα πρόδιδαν τον ίδιο και την 17Ν;

Τα γεγονότα από εκεί και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Ξηρός πολυτραυματίας και με την ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή μεταφέρεται στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τα αναπάντητα ερωτήματα, ωστόσο, ξεκινούν από εκείνο το σημείο και έπειτα. Μέσα σε μια τσάντα που είχε μαζί του ο Ξηρός και είχε ακουμπήσει σε ένα παγκάκι κοντά στο σημείο της έκρηξης οι αστυνομικοί εντοπίζουν –ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα- μια αρμαθιά κλειδιά και ένα παλιό, δύσχρηστο 38αρι περίστροφο στη βάση του οποίου υπάρχει χαραγμένος ο σειριακός αριθμός: 100367!

Το 38αρι περίστροφο που είχε κλαπεί από τον αστυφύλακα Μάτη

Αυτός ο αριθμός ήταν που έκανε τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Φώτη Νασιάκο να τηλεφωνήσει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και να του πει: «υπουργέ, έχουμε τη 17 Νοέμβρη»! Το όπλο αυτό είχε κλαπεί από τον αστυφύλακα Χρήστο Μάτη ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ληστείας που έκαναν μέλη της οργάνωσης στο υποκατάστημα της ΕτΕ στα Πετράλωνα τα Χριστούγεννα του 1983. Στη συνέχεια το ίδιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε έξι ενέργειες της «17Ν» και έπειτα -επειδή αποτελούσε «σφραγίδα»- είχε μείνει στην… άκρη.



Ταυτόχρονα, όπως αποδείχθηκε μερικές ημέρες αργότερα κάποια από τα κλειδιά που είχε μαζί του ο Ξηρός άνοιγαν τις πόρτες από τις γιάφκες της οργάνωσης.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι γιατί ο Ξηρός ξεκινάει για να βάλει μια βόμβα έχοντας μαζί του τα κλειδιά από τις γιάφκες και γιατί έχει μαζί του το δύσχρηστο και παλιό 38αρι που είναι «ταυτότητα» και όχι ένα νεότερο και πιο εύχρηστο.

Σε τι βαθμό υπήρξε εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών;

Όσοι έζησαν τα από κοντά τα γεγονότα εκείνων των ημερών, γνωρίζουν πολύ καλά πως η εξάρθρωση της 17Ν είχε ξεκινήσει… μερικές ημέρες νωρίτερα! Όσο κι αν αυτό ακούγεται «περίεργο», τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα, τα δημοσιογραφικά γραφεία είχαν «βουίξει» πως «κάτι μεγάλο έρχεται»!



Λίγες ημέρες πριν την έκρηξη στον Πειραιά οι «πληροφορίες» είχαν γίνει πιο συγκεκριμένες. «Θα υπάρχουν συλλήψεις για τη 17Ν». Δεν ήταν η πρώτη φορά που ακουγόταν κάτι τέτοιο. Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι «πηγές ενημέρωσης» ήταν κάθετες: «Θα περάσουμε χειροπέδες σε μέλη της οργάνωσης».

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 29 Ιουνίου, λίγες ώρες δηλαδή πριν την έκρηξη στον Πειραιά, κυκλοφορούν στην Ομόνοια κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες επί της ουσίας προαναγγέλλουν τις «συλλήψεις μέσα στα επόμενα 24ωρα»!

Πολλοί λένε πως ξένες μυστικές υπηρεσίες (και ειδικότερα οι Βρετανικές που είχαν εμπλακεί ενεργά στις έρευνες μετά την εκτέλεση Σόντερς) είχαν κάνει όλη τη «βρώμικη» δουλειά. Παλιά περιφερειακά στελέχη της οργάνωσης είχαν ανοίξει το στόμα τους και η άκρη του νήματος είχε βρεθεί.



Απλά η έκρηξη της βόμβας στα χέρια του Ξηρού τους πρόλαβε και οι εξελίξεις «έτρεξαν» πιο γρήγορα.

Μια από τις ισχυρότερες θεωρίες συνωμοσίας, ωστόσο, είναι πως αυτό που έλειπε από τις διωκτικές αρχές για να προχωρήσουν στις συλλήψεις ήταν τα αδιάσειστα στοιχεία που θα «έδεναν» τα όσα είχαν ανακαλύψει. Αυτά τα στοιχεία τους δόθηκαν «απλόχερα» με την έκρηξη που μπορεί και να μην ήταν τόσο… τυχαία!

Που είναι το ιστορικό 45αρι, η σφραγίδα της οργάνωσης και η πρώτη γραφομηχανή;



Όταν η αντιτρομοκρατική μπήκε μέσα στις γιάφκες της οργάνωσης βρήκε –μεταξύ άλλων - όπλα, εκρηκτικά, σημειώσεις, προκηρύξεις ακόμα και τη σημαία της οργάνωσης. Πολλά και σημαντικά «κομμάτια», ωστόσο, μυστηριωδώς έλειπαν.

Το ιστορικό 45αρι της 17Ν, η σφραγίδα της οργάνωσης αλλά και η πρώτη γραφομηχανή (εκείνη που δεν έγραφε ολόκληρο το γράμμα «Ρ») δεν βρέθηκαν ποτέ. Κανείς δεν έμαθε που είναι αυτά τα σημαντικά για την υπόθεση αντικείμενα.

Η ιστορική σημαία της 17Ν όπως εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στη γιάφκα της οδού Πάτμου στα Πατήσια

Ίσως πρόλαβε να τα κρύψει σε κάποιο μέρος (που ενδεχομένως να το γνωρίζει μόνο ο ίδιος πλέον) ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατά τη διάρκεια των ημερών που κρυβόταν προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη.

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο Κουφοντίνας, μετά την έκρηξη στον Πειραιά -όπως αποκαλύπτει ο ίδιος στο βιβλίο του- είχε περάσει από τη γιάφκα της Δαμάρεως, επιχειρώντας να κρύψει στοιχεία και να πάρει άλλα. Στην μπανιέρα του διαμερίσματος βρέθηκε το πολεμικό όπλο G3A3 με το οποίο τα μέλη της οργάνωσης είχαν εκτελέσει στη λεωφόρο Κηφισίας τον Βρετανό ταξίαρχο Στήβεν Σόντερς.

Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί πως πολλά από τα ευρήματα στις γιάφκες της 17Ν (όπως για παράδειγμα η σημαία) εκτίθονται σε ένα άτυπο «μουσείο» που έχει φτιάξει η ΕΛΑΣ για την υπόθεση και το οποίο δεν είναι προσβάσιμο στο κοινό.

Που είναι τα λεφτά από το «επαναστατικό ταμείο»;

Όπως προέκυψε μέσα από την δίκη των μελών της οργάνωσης, η 17Ν είχε προχωρήσει σε πολλές ένοπλες ληστείες τραπεζών με στόχο την αυτοχρηματοδότησή της.

Υπολογίζεται ότι από όλες τις ληστείες που έκαναν τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν περίπου ένα δισεκατομμύριο δραχμές! Όπως είναι φυσικό ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε στην ενοικίαση χώρων, την αγορά όπλων αλλά και για την διαβίωση των ίδιων των μελών δεδομένου πως δεν μπορούσαν να έχουν μια φυσιολογική δουλειά.



Τα υπόλοιπα, ωστόσο, δεν βρέθηκαν ποτέ. Επιπλέον από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής δεν ανακαλύφθηκαν ούτε λογαριασμοί, ούτε θυρίδες. Έτσι, κανείς δεν έμαθε αν υπάρχει ακόμα το ταμείο της 17Ν και πόσα χρήματα περιέχει.

Να σημειωθεί, πάντως, πως η τελευταία ληστεία της 17Ν πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2002 (δυο μόλις μήνες πριν την έκρηξη στον Πειραιά) σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον αυτή η λεία θα πρέπει να είναι κρυμμένη κάπου.

Υπάρχουν ασύλληπτα μέλη;

Ίσως τα σημαντικότερα από τα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα υπάρχουν εδώ. Όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήγε με ταξί μέχρι την ΓΑΔΑ και παραδόθηκε είπε πως «η 17Ν τελείωσε»!



Αυτό, ωστόσο, αφορά το επιχειρησιακό σκέλος. Για πολλούς στην αντιτρομοκρατική, ακόμα και για αξιωματικούς που ενεπλάκησαν εκείνες τις ημέρες ενεργά στις έρευνες, η απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη, είναι προφανής: «Και βέβαια υπάρχουν».

Ποια είναι αυτά; Αρχικά, τα περισσότερα από τα μέλη της πρώτης περιόδου! Αυτό είναι εύκολα κατανοητό ακόμα κι από τις ηλικίες όσων συνελήφθησαν. Κάποιοι από αυτούς πέθαναν. Κάποιοι άλλοι σκοτώθηκαν σε μικρότερη ηλικία και κάτω από περίεργες συνθήκες. Κάποιοι είναι ακόμα ζωντανοί.

Απαντήσεις (ειδικά για την πρώτη περίοδο) θα μπορούσε να δώσει το περίφημο «αρχείο της Πάρνηθας» το οποίο εντοπίστηκε στις 29 Ιανουαρίου 1978. Εκεί μέσα υπήρχαν χειρόγραφες σημειώσεις από τις παρακολουθήσεις στόχων. Το αρχείο αυτό αποδόθηκε στη 17Ν, ωστόσο, δυο από τους στόχους (AEG και Μπάμπαλης) χτυπήθηκαν από τον ΕΛΑ! Κανείς δεν γνωρίζει σήμερα που βρίσκεται ολόκληρο το αρχείο. Από αυτό «διασώζονται» μόνο μερικές σελίδες, που είχαν σταλεί για γραφολογική εξέταση και παρέμειναν στο αρχείο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ.



Παράλληλα, και σε ότι αφορά τα πιο σύγχρονα χρόνια της 17Ν, σημαντικός αριθμός αποτυπωμάτων από τις δύο γιάφκες δεν έχει ακόμα και σήμερα ταυτοποιηθεί. Μεταξύ αυτών και το αποτύπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της Δαμάρεως και είναι ίδιο με ένα που έχει εντοπιστεί στην κατοικία του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στους Λειψούς. Επίσης, δεν έχουν ταυτοποιηθεί δύο δείγματα γενετικού υλικού από τις γιάφκες, που ανήκουν σε έναν άνδρα και μία γυναίκα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Ανακάλυψε στο υπόγειο του σπιτιού της μυστικό τούνελ μεταφοράς σκλάβων


Η περιέργεια που την οδήγησε στο μυστικό.

Μία γυναίκα έμεινε έκπληκτη όταν ανακάλυψε στο υπόγειο του σπιτιού της ένα τούνελ-σιδηρόδρομο το οποίο όπως αποδεικνύεται χρησιμοποιούταν για τη μεταφορά σκλάβων, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror.

Η Alexandra Poulos, όπως αναφέρει, πάντα πίστευε ότι κάτι διαφορετικό υπήρχε στο σπίτι που μεγάλωνε στην Πενσυλβάνια. Η 43χρονη η οποία μεγάλωσε σε αυτό το σπίτι, ισχυρίζεται πως πάντα σκεφτόταν ότι υπήρχαν εκεί «άλλοι χώροι», αλλά απέρριπτε τις σκέψεις ως μέρος της «τρελής φαντασίας της».

Οι υποψίες της όμως πλέον επιβεβαιώθηκαν όταν ανακάλυψε τμήμα ενός υπόγειου τούνελ-σιδηρόδρομου σε ένα κρυφό δωμάτιο, αρκετά μέτρα κάτω από το υπόγειο του ακινήτου. Ένας ιστορικός μάλιστα της εξήγησε πως πρόκειται για σιδηροδρομική γραμμή η οποία χρησιμοποιούταν για να μεταφερθούν σκλάβοι σε ασφαλές μέρος.

Μετά το θάνατο της μητέρας της και του αδερφού της τον ίδιο χρόνο, το σπίτι παραχωρήθηκε στην ίδια από τον πατέρα της, καθώς αυτός μετακόμισε. Έχοντας κανονίσει κάποιες επισκευές που έπρεπε να γίνουν στο υπόγειο, η ίδια θυμήθηκε κάτι φήμες που ανέφερε ένας γείτονάς της για το συγκεκριμένο μέρος. Για να ικανοποιήσει την περιέργειά της ζήτησε από τους εργάτες να σκάψουν λίγο βαθύτερα. Και προς έκπληξή της ένας εργάτης έπεσε πάνω στο τούνελ-σιδηρόδρομο!

Ένας τοπικός ιστορικός ισχυρίζεται ότι στην περιοχή διέμεναν υπέρμαχοι της κατάργησης της δουλείας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ακτιβιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούσαν το σιδηρόδρομο ως μέσο για να μεταφερθούν οι σκλάβοι σε ασφαλές μέρος. «Η περιοχή γενικότερα ιστορικά έχει γίνει γνωστή έχοντας ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που λειτουργούσαν ακτιβιστικά κατά της δουλείας με πιθανή συμμετοχή τους στον υπόγειο σιδηρόδρομο», ανέφερε χαρακτηριστικά.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Αυτές είναι οι πιo οικονομικές πισίνες στην Αθήνα για δροσιστικές βουτιές


Βουτάμε στην πολυτέλεια από €7!



Αν το budget σας είναι συγκεκριμένο και δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά, μην ανησυχείτε. Οι ανάσες δροσιάς θα είναι πάντα δικαίωμά σας. Ακολουθεί μια λίστα με πισίνες στην πόλη που έχουν την πιο οικονομική είσοδο. 

Acropolis Hill



Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και με φόντο την πολυφωτογραφημένη Ακρόπολη απολαύστε οικονομικές, δροσιστικές βουτιές στο 3* Acropolis Hill, σε μία από τις πιο αξιοζήλευτες περιοχές της πόλης, τον λόφο του Φιλοπάππου. Η πισίνα είναι γλυκού νερού ενώ περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό ξύλινο deck. Στο χώρο λειτουργεί και bar.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 08.30-19.00

Είσοδος: €7/ καθημερινές, €10/ σαββατοκύριακα (με ξαπλώστρα και πετσέτα)

Οδός Μουσών 7, 117 42, Φιλοπάππου, τηλ. 210 9235http://www.acropolishill.gr, fb page: Acropolis Hill 

Best Western Fenix



Από τις πιο οικονομικές και value for money επιλογές στη Γλυφάδα, το Best Western Fenix αποτελεί εγγυημένη επιλογή για μακροβούτια και ηλιοθεραπεία, για όλους εσάς που ξεμείνατε στην πόλη ή δεν έχετε οργανώσει ακόμη το πλάνο των διακοπών σας. Χαλαρώστε στον λιτό μεν, αλλά προσεγμένο χώρο του και απολαύστε το καλοκαίρι εντός πόλεως.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00-19.00

Είσοδος: €8 (με ξαπλώστρα και πετσέτα)

Αρτεμισίου 1-3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8914000, www.fenix.gr, fb page: Best Western Fenix
Civitel Attik



Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μαρούσι, με πισίνα στο ισόγειο επίπεδο περιβαλλόμενη από καταπράσινους κήπους. Σε αυτόν τον χαλαρό, ήρεμο και φιλικό χώρο θα έχετε την δυνατότητα να χαλαρώσετε και να απολαύσετε low budget δροσιστικές βουτιές καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 10.00-20.00

Είσοδος: Ενήλικες: €7/ Δευτέρα- Πέμπτη, €10/ Παρασκευή- Κυριακή, παιδιά (3-12 ετών): €4/ Δευτέρα- Πέμπτη, €6/ Παρασκευή- Κυριακή

Επταλόφου 13- 15, Μαρούσι, www.civitelattik.gr, fb page: Civitel Attik Rooms & Apartments 

Emmantina



Το 4* Emmantina, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στη Βουλιαγμένη, υπόσχεται δροσερές καλοκαιρινές στιγμές στο χώρο της πισίνας του στο roof garden. Με πανοραμική θέα στα νερά του Σαρωνικού κόλπου απολαύστε τον καλοκαιρινό ήλιο συνοδεία γευστικών παγωτών ή ελαφριών γευμάτων από το Cloud 33 bar που λειτουργεί στο χώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε κάποιον από τους φρεσκοστυμμένους χυμούς φρούτων ή το ποτό της επιλογής σας.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 11.00-19.00

Είσοδος: €8 (με ξαπλώστρα και καφέ ή χυμό)

Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα, τηλ. 210 8980683, www.emmantina.gr, fb page: Emmantina Hotel

Zafolia



Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους στην καρδιά της πόλης, τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το ξενοδοχείο Zafolia αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα δροσιστικό break κατά την διάρκεια της ημέρας. Με μαγευτική θέα στο λόφο του Λυκαβηττού, το 4* ξενοδοχείο διαθέτει roof garden με πισίνα, όπου θα ζήσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή: 10.30-20.00, Σάββατο- Κυριακή: 10.00-20.00

Είσοδος: €15 (με ξαπλώστρα, πετσέτα, καφέ ή χυμό)

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 87-89, τηλ. 210 6449002, www.zafoliahotel.gr 

Metropolitan Hotel



Στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και ακριβώς απέναντι από το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται το Metropolitan Hotel, μέλος της αλυσίδας ξενοδοχείων Chandris, στην ταράτσα του οποίου κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών λειτουργεί πισίνα, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα μακροβούτια σας στην πόλη με θέα στη θάλασσα. Χαλαρώστε, λοιπόν, στις άνετες ξαπλώστρες που βρίσκονται ολόγυρα της πισίνας και απολαύστε τον καφέ που σας προσφέρεται δωρεάν.

Πληροφορίες

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 11.00-19.00

Είσοδος: €20/ καθημερινές, €25/ σαββατοκύριακα (με ξαπλώστρα και καφέ)

Λεωφόρος Συγγρού 385, τηλ. 210 9471000, www.chandris.gr/metropolitanathens, fb page: Metropolitan Hotel in Athens


Πηγή: http://www.greekguide.com

Πέρασαν τα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων για... καλλυντικά


Σάλος προκλήθηκε στο Instagram μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών των μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο καθώς πολλοί ήταν οι χρήστες που θεώρησαν ότι είναι προϊόντα μακιγιάζ.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, αμέτρητα ήταν τα μηνύματα των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ρωτούσαν πού μπορούν να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα «προϊόντα».

Δείτε τις φωτογραφίες:




Κατασκεύασε ρομποτικό γάντι για ανθρώπους με προβλήματα κίνησης


Ο Παναγιώτης Πολυγερινός είναι Επίκουρος Καθηγητής Μηχανολογίας στη Σχολή Μηχανολογίας Ira. A. Fulton, στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην πραγματοποίηση εργασιών απαραίτητων για το σχεδιασμό, την εφαρμογή και την ολοκλήρωση καινοτόμων, προσιτών ρομποτικών συστημάτων και μηχανοηλεκτρονικών συσκευών που θα δίνουν τη δυνατότητα βελτίωσης της φροντίδας του ασθενούς και της ανθρώπινης δραστηριότητας εν γένει.



Πριν λίγα χρόνια ο Παναγιώτης απασχόλησε την επικαιρότητα, όντας ο επικεφαλής ομάδας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που κατασκεύασε ένα ρομποτικό γάντι με μαλακά μόρια που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν χάσει την ικανότητα να κρατούν ή να σηκώνουν αντικείμενα. Η μέθοδος θα μπορούσε να βοηθήσει τα περίπου 6.8 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζουν θέματα κινητικότητας, είτε από κάποια παραμορφωτική ασθένεια, είτε από κάποιο εγκεφαλικό ή για παράδειγμα λόγω της μεγάλης ηλικίας.



Το ρομποτικό γάντι είναι πιο μαλακό και πιο ελαφρύ σε σχέση με την παρούσα διαθέσιμη τεχνολογία για τα χέρια. Ο σκοπός της ομάδας ήταν να επαναφέρει την ανεξαρτησία της κίνησης στους ανθρώπους που έχουν χάσει την ικανότητα να κρατούν αντικείμενα. O Π. Πολυγερινός, εκείνη την περίοδο ήταν ερευνητής τεχνολογικής ανάπτυξης στο Walsh lab. Σε ερώτηση που του έγινε για το αν μπορεί να θυμηθεί την καλύτερη ατάκα που του είπε ασθενής όταν δοκίμασε το γάντι, ο Πολυγερινός στην αρχή σκεπτικός, και στη συνέχεια με το πρόσωπό του να φωτίζεται, είπε: «Ω θεέ μου, μπορώ και πάλι να σφίγγω το χέρι μου!».

Ακόμη πιο πρόσφατα, με μια άλλη έρευνα του Πολυγερινού ασχολήθηκε το περιοδικό Ιατρικής του American Association for the Advancement of Science (AAAS). Προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αποκατάσταση τραυμάτων εσωτερικών οργάνων, με ελάχιστη χειρουργική επέμβαση στον οργανισμό, και χωρίς τα ράμματα, που μπορεί να απαιτεί μια τέτοια διαδικασία. Όπως αναφέρει η επιθεώρηση Science Translational Medicine, μια ομάδα επιστημόνων, χειρουργών και μηχανικών με διαφορετικό επιστημονικό περιβάλλον ο καθένας, ανέπτυξε ένα σύστημα καθετηριασμού που αναπτύσσει ένα ανακλαστικό μπαλόνι που προσκολλάται στο όργανο χάρη σε μια ειδική κόλλα και που με τη βοήθεια ενός καλωδίου που εκπέμπει υπεριώδες φως, επουλώνει τραύματα σε σημεία του σώματος που είναι δύσκολη η πρόσβαση, όπως για παράδειγμα κοντά στην καρδιά.

Ο Καθηγητής Πολυγερινός πήρε το πτυχίο του στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης, το 2006 (πρώτος στην τάξη του). Συνέχισε στο πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου με το μεταπτυχιακό του στη Μηχανοηλεκτρονική (με διάκριση) το 2007 και το διδακτορικό του στη Μηχανολογία το 2011. Το 2012, έγινε μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Harvard Biodesign Lab (Prof. C. J. Walsh) και το Ινστιτούτο Wyss του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όπου εργάστηκε σε μαλακά ρομποτικά συστήματα και συσκευές που μπορούν να φορέσουν άνθρωποι με αναπηρίες από τη μέση και πάνω. Συνέχισε την έρευνά του στο Ινστιτούτο Wyss στο κομμάτι της Τεχνολογικής Ανάπτυξης και συνεργάστηκε με ερευνητές, μηχανικούς, σχεδιαστές, κλινικούς και επαγγελματίες του κλάδου για την ανάπτυξη παρόμοιων μεθόδων και τεχνολογιών.


Πηγή: http://www.ellines.com

Ποινικοποιείται η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Γαλλία


Η τροπολογία θα πρέπει τώρα να συζητηθεί στη Γερουσία.

Οι γάλλοι βουλευτές ενέκριναν χθες ομόφωνα κυβερνητική τροπολογία η οποία ποινικοποιεί την άρνηση ή την υποτίμηση του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, περιλαμβανομένων της σκλαβιάς και της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Αυτή η τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε σε πρώτη ανάγνωση, απαγορεύει την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας επί ποινή φυλάκισης ενός έτους και προστίμου 45.000 ευρώ.

Τα εγκλήματα που αφορά είναι αυτό «της γενοκτονίας», τα «άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», «τα εγκλήματα της υπαγωγής στη σκλαβιά ή της εκμετάλλευσης ενός προσώπου που τελεί σε κατάσταση σκλαβιάς» και «τα εγκλήματα πολέμου», όπως αναφέρεται στο κείμενο που ψηφίστηκε.

«Ενώ σήμερα μόνο η άρνηση του Σοά (σ.σ. του Ολοκαυτώματος) διώκεται, αυτό το κείμενο θα επιτρέψει να τιμωρείται η άρνηση ή η υποβάθμιση του συνόλου των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή των εγκλημάτων πολέμου, κατά τρόπο μη περιοριστικό, εφόσον έχουν αναγνωριστεί ως τέτοια από μια δικαιοδοσία», δήλωσε η υφυπουργός Ισότητας Έρικα Μπαρέτς.

Το κείμενο θα «ισχύει για την αρμενική γενοκτονία», διαβεβαίωσε η Μπαρέτς τους βουλευτές.

Η τροπολογία εκπληρώνει μια υπόσχεση που είχε κάνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, μετά την ακύρωση το 2012 ενός προηγούμενου νόμου που ποινικοποιούσε την άρνηση της αρμενικής γενοκτονίας, ο οποίος είχε προκαλέσει την οργή της Άγκυρας.

Εν ονόματι της ελευθερίας της έκφρασης, το Συνταγματικό Συμβούλιο είχε ακυρώσει αυτό τον νόμο, που ποινικοποιούσε την άρνηση μιας γενοκτονίας «η οποία αναγνωρίζεται βάσει του νόμου στη Γαλλία», όπως η γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτή τη φορά, το κείμενο δεν αναφέρεται πλέον σε γενοκτονίες που αναγνωρίζονται από τον νόμο, αλλά από όργανα που διαθέτουν δικαιοδοσία.

Σε περίπτωση άρνησης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα είναι δυνατή η άσκηση δίωξης όταν «η άρνηση ή η υποτίμηση θα διαπράττεται σε περιστάσεις που υποκινούν μίσος ή βία».

Η τροπολογία αυτή θα πρέπει τώρα να συζητηθεί στη Γερουσία.

Η Τουρκία απορρίπτει τον όρο γενοκτονία, παρότι αναγνωρίζει τις σφαγές των Αρμενίων από τα οθωμανικά στρατεύματα. Περίπου 1,5 εκατ. Αρμένιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σφαγιάστηκαν σύμφωνα με ιστορικούς στην Ανατολία από το 1915 μέχρι το 1917 στην Ανατολία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τζακάρτα, Ινδονησία. Ώρα προσευχής



Μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της Τζακάρτα προσεύχονται κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στην Ινδονησία.

Μαδρίτη, Ισπανία. Αγώνας δρόμου σε ψηλά τακούνια



Διαγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον ετήσιο αγώνα δρόμου στο πλαίσιο του Gay Pride της Μαδρίτης φωτογραφίζονται πάνω στα ψηλοτάκουνά τους.

Βερολίνο, Γερμανία. Ελέφαντας «βολτάρει» ελεύθερος



Ο Μάτζα απολαμβάνει την καθημερινή του βόλτα στα προάστια του Βερολίνου. Ο ελέφαντας παίρνει μέρος στις παραστάσεις του τσίρκου Circus Busch.

Χενάν, Κίνα. Ο εντυπωσιακός Κίτρινος Ποταμός



Ένα εντυπωσιακό θέαμα προσφέρει το νερό του περίφημου Κίτρινου Ποταμού στην Κίνα που τρέχει από το τεράστια σύστημα φραγμάτων, που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες.

Καα, Λίβανος. Βομβιστές σκόρπισαν τον θάνατο



Τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν έξι ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 19 σε επίθεση που πραγματοποίησαν στο χωριό Καα κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Στην εικόνα, η μικρή κόρη ενός εκ των θυμάτων θρηνεί τον θάνατο του πατέρα της πάνω από το φέρετρο του.

Μουμπάι, Ινδία. Ρούχα από δεύτερο χέρι στους δρόμους της Μουμπάι



Ένας άνδρας πλένει παντελόνια από δεύτερο χέρι που έχει μαζέψει και θα πουλήσει στο μαγαζί του στη μεγάλη και πυκνοκατοικημένη πόλη της Ινδίας.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. Όλεθρος στο αεροδρόμιο



Με καλάσνικοφ και εκρηκτικά επιτέθηκαν τρεις καμικάζι σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα αεροδρόμια του κόσμου σκορπίζοντας τον θάνατο και τον τρόμο.

Λονδίνο, Βρετανία. Συγκέντρωση κατά του Brexit στην πρωτεύουσα



Χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου διαδήλωσαν κατά του Brexit στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Η συγκέντρωση oργανώθηκε μέσω facebook για το απόγευμα της Τρίτης.

Βρυξέλλες, Βέλγιο. Τετ α τετ Φάρατζ-Γιούνκερ μετά το Brexit



Η συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου την εβδομάδα που πέρασε, μετά το αποτέλεσμα-σοκ του ιστορικού δημοψηφίσματος για το Brexit, ήταν ενδεικτική του κλίματος. Απευθυνόμενος στο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Είναι η τελευταία φορά που χειροκροτάτε εδώ μέσα και μου προκαλεί έκπληξη που βρίσκεστε εδώ. Γιατί βρίσκεστε εδώ;».

Γαλλία. Επική πρόκριση της Ισλανδίας στα προημιτελικά



Η Ισλανδία έκανε την ανατροπή κόντρα στο φαβορί Αγγλία και κατόρθωσε να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Euro 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr