Στα στοιχεία του Αυγούστου η επίδραση των μεταβολών του ΦΠΑ.
Αποπληθωρισμός 2,2% καταγράφηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε μείωση 2,2% τον Ιούλιο 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, έναντι μείωσης 0,7%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Ιούλιο 2015 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2015, παρουσίασε μείωση 1,3%, έναντι μείωσης 1,2%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2014 – Ιουλίου 2015 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2013 – Ιουλίου 2014 παρουσίασε μείωση 1,9%, έναντι μείωσης 1,5%, που σημειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Η ΕΛΣΤΑΤ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «οι ανατιμήσεις των προϊόντων, ως αποτέλεσμα των από 20/7/2015 αλλαγών στους συντελεστές ΦΠΑ, έχουν συμπεριληφθεί εν μέρει στην εξέλιξη του ΔΤΚ Ιουλίου 2015. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ΔΤΚ είναι μια δειγματοληπτική στατιστική που έχει σκοπό τη μέτρηση των μεταβολών των τιμών κατά τη διάρκεια του μήνα. Για πρακτικούς λόγους η πλειοψηφία των τιμοληψιών διενεργείται γύρω στα μέσα του μήνα. Δεδομένου ότι οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ έγιναν μετά τη συλλογή των τιμών του Ιουλίου, η επίδραση των μεταβολών του ΦΠΑ στις τιμές θα περιλαμβάνονται κυρίως στον ΔΤΚ του Αυγούστου 2015, με εξαίρεση ορισμένες κατηγορίες δαπανών, π.χ. των διδάκτρων φροντιστηρίων των οποίων οι τιμές καθορίζονται σε ετήσια βάση στην αρχή του σχολικού έτους (Σεπτέμβριος) και των οποίων η επίπτωση θα καταγραφεί στον μήνα που για πρώτη φορά εφαρμόζονται».
Η μείωση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 2,2% τον μήνα Ιούλιο 2015 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2014, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές :
1. Από τις μειώσεις των δεικτών:
α) Κατά 3,3% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
β) Κατά 7,4% της ομάδας «Στέγαση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ενοικίων κατοικιών, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στον ηλεκτρισμό.
γ) Κατά 2,3% της ομάδας «Διαρκή αγαθά – Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα έπιπλα και διακοσμητικά είδη, στα υφαντουργικά προϊόντα οικιακής χρήσης, στις μεγάλες οικιακές συσκευές ηλεκτρικές ή μη και στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
δ) Κατά 1,4% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και των φαρμακευτικών προϊόντων.
ε) Κατά 3,5% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου (βενζίνη) και της συντήρησης και επισκευής εξοπλισμού προσωπικής μεταφοράς. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια συνδυασμένων μεταφορών επιβατών, μεταφοράς επιβατών με αεροπλάνο, μεταφοράς επιβατών με πλοίο και μεταφοράς επιβατών με ταξί.
στ) Κατά 1,7% της ομάδας «Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στον οπτικοακουστικό εξοπλισμό-υπολογιστές, θέατρα και είδη για παιχνίδια και αθλητισμό.
ζ) Κατά 3,1% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μεταδευτεροβάθμιας μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΙΕΚ).
η) Κατά 0,4% της ομάδας «Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα εστιατόρια- ζαχαροπλαστεία-καφενεία-κυλικεία. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία.
θ) Κατά 4,4% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ειδών ατομικής φροντίδας και της ασφάλισης οχημάτων.
2. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,9% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στο ελαιόλαδο, νωπά φρούτα, καφές, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα νωπά λαχανικά, ψωμί, ζάχαρη κοινή και μεταλλικό νερό-αναψυκτικά-χυμοί φρούτων.
β) Κατά 2,1% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα τσιγάρα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους ένα 18χρονο μωρό και ο πατέρας του.
Δύο εξτρεμιστές Ισραηλινοί, που είχαν συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας, τέθηκαν σήμερα υπό κράτηση χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, ανεβάζοντας έτσι σε 3 τους φανατικούς Εβραίους που έχουν τεθεί σε διοικητική κράτηση, μετά το θάνατο ενός μωρού Παλαιστινίων, το οποίο κάηκε ζωντανό, και χθες και του πατέρα του από την εμπρησμό του σπιτιού τους που αποδίδεται σε εβραίους εξτρεμιστές.
«Ο Μέιρ Έτινγκερ και ο Εβιάταρ Σλονίμ τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Η ανακοίνωση αυτή συμπίπτει με άλλη για τη σύλληψη πολλών υπόπτων σε επιδρομές που έγιναν από την ισραηλινή αστυνομία σε οικισμούς ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν οι ισραηλινές αρχές για τον εμπρησμό στις 31 Ιουλίου του σπιτιού μιας παλαιστινιακής οικογένειας στο χωριό Ντούμα, της Δυτικής Όχθης, κατά τον οποίο κάηκε ζωντανό το μωρό της οικογένειας, ενώ ο πατέρας του υπέκυψε μόλις χθες λόγω των σοβαρών εγκαυμάτων που είχε υποστεί.
Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, σημειώνει ότι το μέτρο αυτό της διοικητικής κράτησης ελήφθη «για δύο εξτρεμιστές ακτιβιστές της δεξιάς στο πλαίσιο της ανάμειξής τους σε δραστηριότητες μιας εξτρεμιστικής εβραϊκής οργάνωσης», αλλά δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα περιστατικά.
Η ισχύς της προσωρινής κράτησης του Μέιρ Έτινγκερ και του Εβιάταρ Σλονίμ εξέπνεε σήμερα και αυτοί τέθηκαν αμέσως υπό διοικητική κράτηση. Ένας άλλος εξτρεμιστής της δεξιάς, ο Μορντεχάι Μέγερ, είχε τεθεί την περασμένη Τρίτη υπό διοικητική κράτηση.
Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν εφαρμόσει το μέτρο της διοικητικής κράτησης σε εβραίους εξτρεμιστές παρά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ το χρησιμοποιούν συχνά κατά των Παλαιστινίων.
Συλλήψεις υπόπτων σε επιδρομές
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι συνέλαβε σήμερα πολλούς υπόπτους σε επιδρομές που πραγματοποίησε σε οικισμούς εβραίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τις πρώτες εφόδους που πραγματοποιεί μετά τον εμπρησμό της 31ης Ιουλίου. Για πρώτη φορά οι ισραηλινές αρχές συνέδεσαν άμεσα τις συλλήψεις αυτές με την επίθεση της 31ης Ιουλίου.
Ωστόσο στην περίπτωση των τριών νεαρών Εβραίων που τέθηκαν υπό διοικητική κράτηση, οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν εμπλέκονται άμεσα στην αντιπαλαιστινιακή επίθεση της 31ης Ιουλίου, σημειώνοντας μόνον ότι συνδέονται με «βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες».
Στις 31 Ιουλίου, μασκοφόροι, οι οποίοι παρουσιάστηκαν από τους Παλαιστίνιους ως ισραηλινοί έποικοι, πυρπόλησαν το σπίτι της οικογένειας Νταουάμπσεχ στο χωριό Ντούμα στην Δυτική Όχθη. Εκτός από το 18μηνο μωρό της οικογένειας, τον Άλι, που κάηκε ζωντανός και τον πατέρα του που πέθανε χθες εξαιτίας των εγκαυμάτων που είχε υποστεί, η μητέρα της οικογένειας χαροπαλεύει σε ισραηλινό νοσοκομείο, ενώ ο αδελφός του μωρού, ο ηλικίας 4 ετών Άχμεντ, τώρα άρχισε να αναρρώνει.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Στο Πάρκο Ειρήνης του Ναγκασάκι ο Σίνζο Άμπε.
Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επανέλαβε σήμερα, κατά την 70η επέτειο από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, τη δέσμευσή του για μία Ιαπωνία χωρίς πυρηνικά όπλα, έπειτα από την κριτική που δέχτηκε επειδή δεν προέβη στην ίδια δέσμευση κατά την επέτειο της πυρηνικής επίθεσης στη Χιροσίμα, την περασμένη εβδομάδα.
«Ως το μοναδικό έθνος στον κόσμο που έχει δεχτεί πυρηνική επίθεση σε καιρό πολέμου, ανανεώνω τη δέσμευσή μου να διαδραματίσω έναν ηγετικό ρόλο στην διεκδίκηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από πυρηνικά όπλα και στις τρεις αρχές αποχής από τα πυρηνικά», δήλωσε ο Άμπε από το Πάρκο Ειρήνης του Ναγκασάκι. Οι αρχές αυτές είναι η πολιτική της Ιαπωνίας να μην κατέχει ή να μην κατασκευάζει πυρηνικά όπλα και να μην επιτρέπει σε τρίτους να τα μεταφέρουν στο έδαφός της.
Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας προκάλεσε αρνητικά σχόλια την Τετάρτη με αφορμή μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία για την ασφάλεια της χώρας όταν είπε ότι τα σχέδια νόμου τα οποία εξετάζει το κοινοβούλιο δεν αποκλείουν τη μεταφορά πυρηνικών όπλων ξένων δυνάμεων από τον ιαπωνικό στρατό.
Το υπουργικό συμβούλιο του Άμπε υιοθέτησε τον περασμένο χρόνο ψήφισμα το οποίο δίνει μία νέα ερμηνεία στο ειρηνιστικό Σύνταγμα του 1946, που συνέταξαν οι ΗΠΑ μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, και επιτρέπει στην Ιαπωνία να ασκήσει συλλογικά το δικαίωμα της αυτοάμυνας ή να υπερασπιστεί έναν σύμμαχό της που δέχεται επίθεση. Τα νομοσχέδια ήδη ψηφίστηκαν από την κάτω βουλή και η κυβέρνηση συνασπισμού του Άμπε διαθέτει την πλειοψηφία και στην άνω βουλή.
Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι αντίθετη σε κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική αλλαγή στην αμυντική πολιτική της χώρας.
Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Άμπε δεν θα επισκεφθεί το αμφιλεγόμενο μνημείο Γιασουκούνι στο Τόκιο, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα του πολέμου, στις 15 Αυγούστου, ημέρα συμπλήρωσης 70 χρόνων από την παράδοση της Ιαπωνίας στους Συμμάχους στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Άμπε επισκέπτεται τακτικά το μνημείο και οι επισκέψεις του προκαλούν συχνά την οργή των γειτόνων του στην Ασία, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα που βίωσαν την ιαπωνική κατοχή.
Ακόμη κι αν ο πρωθυπουργός, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, δεν επισκεφθεί το Γιασουκούνι, πάλι ενδέχεται να δεχτεί επικρίσεις αν δεν ζητήσει συγγνώμη στην ανακοίνωση που αναμένεται να εκδώσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα με αφορμή την 70η επέτειο της ήττας της Ιαπωνίας.
Ο Άμπε έχει δηλώσει ότι η ανακοίνωσή του θα εκφράζει «μεταμέλεια» για τις ενέργειες της χώρας του την περίοδο του πολέμου, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν μέσα στο σαββατοκύριακο ότι στην ανακοίνωση δεν θα αναφέρεται η λέξη «συγγνώμη».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Μέσα σε 17 μήνες τα θραύσματα μπορεί να έχουν μετακινηθεί και 4.000 χλμ.
Εδώ και ένα χρόνο το ακριβές σημείο πτώσης του μοιραίου Boeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση 370 πέρυσι τον Μάρτιο παραμένει μυστήριο. Μετά την ανακάλυψη ενός κομματιού από το φτερό του μοιραίου Μπόινγκ στο νησί Ρεινιόν, ανοικτά της Μαδαγασκάρης, οι αρχές πλέον ελπίζουν να βρουν και το χαμένο αεροπλάνο, η εξαφάνιση του οποίου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας αεροπλοΐας.
Αλλά πώς είναι δυνατόν να βρέθηκαν τα συντρίμμια στο νησί Ρεινιόν, δεδομένου ότι είναι πολύ μακριά από την προκαθορισμένη πορεία πτήσης και εντελώς αντίθετα από το πεδίο των μέχρι τώρα ερευνών, στο κομμάτι του Ινδικού από την Ινδονησία μέχρι την Αυστραλία;
Σύμφωνα με τον Άρνε Μπίαστοχ, καθηγητή Ωκεανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου, το φτερό του αεροπλάνου είναι πιθανό να έφτασε στην αντίθετη κατεύθυνση, μέσω θαλάσσιων ρευμάτων. «Λόγω του σχήματός και του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένο είναι πιθανό να έφτασε εδώ επιπλέοντας», αναφέρει ο ειδικός στην Deutsche Welle . Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροσκάφος κατέπεσε κατ´ ανάγκη στην γύρω περιοχή, αλλά μπορεί το πραγματικό σημείο συντριβής να βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το γαλλικό νησί.
Mαθαίνοντας από τα κύματα
«Μέσα σε ένα διάσημα 17 μηνών είναι δυνατόν τα θραύσματα να έχουν μετακινηθεί ακόμη και σε απόσταση 4.000 χλμ», αναφέρει ο Μπίαστοχ.
Σύμφωνα με τον γερμανό ωκεανολόγο, λαμβάνοντας υπόψη την κίνηση των θαλάσσιων ρευμάτων στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το σημείο συντριβής βρίσκεται κάπου βορειότερα, ενδεχομένως κοντά στην Ινδονησία ή τις ακτές της βόρειας Αυστραλίας, και όχι της νότιας, όπως κάποιοι είχαν ισχυριστεί. Κι αυτό διότι οι ροές των θαλάσσιων υδάτων που ξεκινούν από τη νότια Αυστραλία θα είχαν διαφορετική κατεύθυνση.
Ο Μπίαστοχ και οι συνάδελφοί τους βασίζουν τις υποθέσεις τους στη μελέτη μορφολογικών στοιχείων των ωκεανών, λαμβάνοντας υπόψη τους νόμους της φυσικής και κάνοντας μια προσομοίωση των πραγματικών δεδομένων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Το μοντέλο προσομοίωσης λειτουργεί στη βάση αληθινών στοιχείων, τα οποία λαμβάνει μέσω δορυφόρου από την περιοχή. Οι δορυφόροι καταγράφουν τη ροή των ρευμάτων, το ύψος των κυμάτων αλλά και την κλίση της θαλάσσιας επιφάνειας. Με βάση την κλίση υπολογίζεται στη συνέχεια η ταχύτητα ρευμάτων. Πάνω σε αυτή τη βάση, οι επιστήμονες του Κιέλου μελετούν την κίνηση εικονικών αντικειμένων, κυρίως την κατεύθυνση προς την οποία αυτά κινούνται ανάλογα με τη ροή των ωκεάνιων κυμάτων.
Με τον τρόπο αυτοί οι ωκεανολόγοι του Κιέλου, όπως εξηγεί ο Μπίαστοχ, μέσω της προσομοίωσης των κυμάτων και των εικονικών θραυσμάτων μπορούν να καταλήξουν σε αντίστοιχα καίρια συμπεράσματα για το σημείο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφους. Ωστόσο η ανακοίνωση τελικών συμπερασμάτων αναμένεται να πάρει ακόμη πολύ χρόνο, εκτιμά ο γερμανός ειδικός μιας και παρά την ασφάλεια των εκτιμήσεων που παρέχει το εν λόγω μοντέλο, ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας του εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Βασιλιάδες για… μια νύχτα.
«Δεν έχω να σου δώσω παλάτια και λεφτά» λέει το λαϊκό άσμα, ωστόσο τι θα λέγατε για… μια βραδιά;
Για όσους ονειρεύονταν να γίνουν «βασιλιάδες» στο δικό τους κάστρο ή παλάτι, έχουμε ευχάριστα νέα.
Το όνειρό τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα, έστω και για μερικές διανυκτερεύσεις… με το αζημίωτο, βεβαίως-βεβαίως!
1. Ανάκτορα Σένμπρουν – Βιέννη, Αυστρία
Η τελευταία προσθήκη στη λίστα των παλατιών που μεταμορφώνονται σε ξενοδοχεία είναι τα ανάκτορα Σένμπρουν στη Βιέννη. Το παλάτι λειτουργεί ως μουσείο από τη δεκαετία του 1950 και πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του και στο χώρο της διαμονής τουριστών, προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους να κάνουν κράτηση στην αυτοκρατορική σουίτα, καταβάλλοντας το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 1.400 ευρώ τη βραδιά για τέσσερα άτομα.
Η σουίτα διαθέτει δύο κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, ένα σαλόνι, μια κουζίνα και προσφέρει απίστευτη θέα στους υπέροχους κήπους του παλατιού.
Οι επισκέπτες θα λάβουν «βασιλικές υπηρεσίες» με ιδιωτικό σεφ, λιμουζίνα και μπάτλερ.
2. Παλάτι Circagan – Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Πολλοί σουλτάνοι της Τουρκίας έχουν περάσει τις πύλες αυτού του μοναδικού αρχιτεκτονικού οικοδομήματος, το οποίο βρίσκεται στις ακτές των Στενών του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη. Το παλάτι διαθέτει 284 δωμάτια, 31 σουίτες και μία σουίτα… σουλτάνου.
Οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1872, ενώ το 1999 μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο.
3. Taj Lake Palace – Ουνταϊπούρ, Ρατζαστάν, Ινδία
Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κτίρια που υπάρχουν στον κόσμο. Το παλάτι που βρίσκεται στη λίμνη Pichola στην Ουνταϊπούρ της Ινδίας κατασκευάστηκε τον 8ο αιώνα. Οι ανοιχτοί χώροι, οι μαρμάρινες αυλές και τα γλυπτά από ξύλο που διαθέτει εντυπωσιάζουν. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με βάρκα.
Τα τελευταία χρόνια έχει μεταμορφωθεί σε πεντάστερο ξενοδοχείο, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες στους εκλεκτούς επισκέπτες του.
Οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 412 ευρώ, ωστόσο κυμαίνονται ανάλογα με την (τουριστική) εποχή.
4. Highclere Castle – Χαμπσάιρ, Αγγλία
Η οικογένεια Carnarvon διαθέτει ένα κατάλυμα ως ξενώνα στο κάστρο Highclere, το οποίο αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της τηλεοπτικής σειράς Downton Abbey.
Το κατάλυμα ονομάζεται London Lodge και αποτελεί τμήμα δύο προσφάτως ανακαινισμένων κτιρίων, τα οποία χρονολογούνται από το 1840 και βρίσκονται στην πύλη αυτού του προστατευόμενου κάστρου.
Κάθε ένα από αυτά μπορεί να φιλοξενήσει δύο επισκέπτες, ενώ διαθέτει κουζίνα, σαλόνι και κρεβατοκάμαρα.
Ήδη είναι κλεισμένο για όλο το 2015 και σύντομα αναμένεται να βγουν οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το 2016, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.
5. Umaid Bhwan Palace – Τζοντχπούρ, Ινδία
Η βασιλική οικογένεια Jodpur εξακολουθεί να μένει στο παλάτι Umaid Bhwan, παρότι μέρος του ακινήτου διευθύνεται από την Taj Hotels από το 1972.
Το παλάτι αυτό είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κατοικίες σε ολόκληρο τον κόσμο, με 374 δωμάτια συνολικά. Ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή είναι η σουίτα Maharani (450 τετραγωνικά μέτρα).
Οι επισκέπτες του παλατιού μπορούν να απολαύσουν ένα μπάνιο… σε γάλα, σε ένα λουτρό από φίνο, ροζ ιταλικό μάρμαρο, την οποία σχεδίασε ο πολωνός καλλιτέχνης Stefan Norlin.
Στο παλάτι έχουν διαμείνει πολλοί διάσημοι, όπως η Κέιτ Μος και η Ναόμι Κάμπελ.
Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από τα 840 ευρώ τη βραδιά.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Κακόφημα νυχτερινά μαγαζιά, σε κακόφημες συνοικίες.
Μπαίνοντας σε ένα άγνωστο μπαρ, που βρίσκεται σε κάποιο στενάκι σε κάποια ξένη χώρα είναι μάλλον μια αρκετά γενναία απόφαση. Το να φέρεις μάλιστα και την κάμερά σου και να καταγράψεις τους θαμώνες, αυτή κι αν είναι ηρωική πράξη!
Αυτό έπραξε ο Φινλανδός φωτογράφος Henrik Malmström ο οποίος «σκόνταψε» στην Kleine-Kiez στο Αμβούργο της Γερμανίας και μια περιοχή με πολλά κόκκινα φώτα, και -αυτό και αν είναι αντίφαση-, μια συνοικία με τζαμιά. Ο φωτογράφος νοίκιασε κάποιο δωμάτιο σε μια από αυτές τις πάμπ, και όπως εξηγεί: «ένα από τα πρώτα πράγματα που πρόσεξα, ήταν η ποικιλία των ανθρώπων στους δρόμους: μετανάστες, ιερόδουλες, αλκοολικοί… Μπορούσες να γίνεις μάρτυρας τσακωμών, πρωί-βράδυ», λέει ο Malmström ο οποίος φυσικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και πάτησε πολλές φορές το κλικ. Αποτέλεσμα, είναι το νέο του βιβλίο, τιτλοφορούμενο: «Life is One, Live it Well».
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Μεγάλη έλλειψη πόρων αναφέρει η UNRWA.
Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε σήμερα ότι ενδέχεται να μην μπορέσει να διασφαλίσει την έναρξη του σχολικού έτους για μισό εκατομμύριο παλαιστίνιους μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν στη λωρίδα της Γάζας, λόγω έλλειψης πόρων.
«Παραμένει ένα έλλειμμα 101 εκατομμυρίων δολαρίων (92 εκατομμυρίων ευρώ) για την UNRWA φέτος», δήλωσε η Σάντρα Μίτσελ, δεύτερη στην ιεραρχία της οργάνωσης στη Γάζα.
Η UNRWA διέρχεται μία «κρίση χωρίς προηγούμενο», σύμφωνα με τον ειδικό συντονιστή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλάντενοφ.
Η κρίση αυτή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιστροφή στο σχολείο όλων των παιδιών των παλαιστινίων προσφύγων που βοηθά ο ΟΗΕ στα κατεχόμενα εδάφη αλλά και στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ιορδανία, προειδοποίησε η Μίτσελ.
«Καμία απόφαση για καθυστέρηση της έναρξης του σχολικού έτους δεν έχει ληφθεί προς το παρόν. Ο γενικός επίτροπος θα τη λάβει αφού θα έχει δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στα κράτη μέλη ώστε να παράσχουν πόρους», εξήγησε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γάζα.
«Η απόφαση δεν θα ληφθεί πριν από τα μέσα Αυγούστου», πρόσθεσε. «Η εκπαίδευση 500.000 προσφυγόπουλων στην Παλαιστίνη είναι μία ευθύνη που πρέπει να αναληφθεί», είπε ακόμη η Μίτσελ.
Στη Γάζα, μία μικρή εδαφική περιοχή που υφίσταται τον ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και εννέα χρόνια, ο ΟΗΕ παρέχει εκπαίδευση σε 225.000 παιδιά σε περισσότερα από 200 σχολεία. Οι περισσότεροι μαθητές στη Γάζα αντιμετωπίζουν σχολικές δυσκολίες, εκτιμά το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (Unicef), κυρίως εξαιτίας των τριών πολέμων που ρήμαξαν την περιοχή τα επτά τελευταία χρόνια.
Τον Ιανουάριο, η UNRWA ανέστειλε την οικονομική βοήθεια που χορηγεί σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους για να επισκευάσουν τα σπίτια τους ή να πληρώσουν το ενοίκιό τους στη Γάζα.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Το υπερπολυτελές γιοτ ξηράς eleMMent Palazzo.
Η αυστριακή εταιρία Marchi Mobile δεν λυπήθηκε τα έξοδα στη δημιουργία του ακριβότερου τροχόσπιτου του κόσμου, ενός τροχοφόρου ανακτόρου με τιμές που κυμαίνονται κοντά στα 3 εκατ. ευρώ!
Η βίλα σε ρόδες, που φιλοξενεί μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, χρυσού και περιττής πολυτέλειας, εφαρμόζει τις αρχές του αεροδυναμικού σχεδιασμού, καθώς κάθε βοήθεια για να κινηθεί η κινούμενη αυτή υπερβολή είναι καλοδεχούμενη.
Ο όλος σχεδιασμός του μοιάζει πολύ σε γιοτ και η Marchi εξατομικεύει τα οχήματα αναψυχής της στις ανάγκες των πελατών της, σαουδάραβες εμίρηδες στην πλειονότητά τους, ώστε να καλύπτει κάθε παράλογη απαίτηση.
Βρίσκοντας μεγάλη απήχηση στην αγορά του Ντουμπάι, το Palazzo και οι εκδοχές του φιλοξενούν δύο ορόφους αναψυχής και χλιδής, πολλαπλά μπαρ, την ίδια ώρα που οι εσωτερικοί του χώροι επεκτείνονται κατά βούληση χαρίζοντας μέχρι και 80% περισσότερη άνεση διαβίωσης. Πραγματικά μοναδικό και ακραίο όσο παίρνει, το γιοτ στεριάς έχει έρθει για να αλλάξει τον τρόπο μετακίνησης με τροχόσπιτο. Στο Ντουμπάι, σίγουρα!
Σειρά μουσικών εκδηλώσεων απογειώνει το «αθωνικό καλοκαίρι» στην Αμμουλιανή.
Όταν η μουσική συναντά το απόλυτο φυσικό καλοκαιρινό σκηνικό, όταν ο πολιτισμός «χορεύει» πάνω στη λευκή «λιανή Άμμο» της Αμμουλιανής, όταν οι αισθήσεις τσαλαβουτούν στα αιγαιοπελαγίτικα νερά και όταν το μάτι χάνεται στην κορυφή του ευλογημένου Άθωνα, τότε το «ΛιανηΆμμου Festival» παίρνει σάρκα και οστά και υποδέχεται με αξιώσεις τους καλοκαιρινούς επισκέπτες ολόκληρης της προαθωνικής χερσονήσου!
Πρόκειται για σειρά εννέα μουσικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 22 Αυγούστου στην παραλία «Μεγάλη Άμμος» της Αμμουλιανής και φιλοδοξεί να αποτελέσει την κορυφαία πολιτιστική πρόταση του «αθωνικού καλοκαιριού».
Το «ΛιανηΆμμου Festival» εστιάζει στην παρουσίαση ενός καλοκαιρινού μουσικού μοντέλου, που συνδυάζει τις ποπ και rock συναυλίες με ελληνικά λαϊκά ακούσματα αλλά και έθνικ μουσικές της γης, ενισχύοντας την άποψη ότι τα ελληνικά καλοκαίρια είναι πάντα στενά δεμένα με τις ποιοτικές μουσικές βραδιές.
Η είσοδος στις δραστηριότητες του «ΛιανηΆμμου Festival», το οποίο πραγματοποιείται στον οργανωμένο χώρο του Island Beach Bar, είναι ελεύθερη.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Όταν λευκοί ανθρωποφάγοι παρέχουν λεπτομερείς αναφορές για τη γεύση του ανθρώπινου κρέατος.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα στην οικουμένη μια χούφτα από φυλές που επιδίδονται σε κανιβαλισμό, η ανθρωποφαγία θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της οικουμένης.
Από διεστραμμένους serial killers μέχρι και απλά περίεργους ανθρώπους, πολλοί δεν είπαν όχι στο ανθρώπινο κρέας και λίγοι από αυτούς μοιράστηκαν μαζί μας τις σκέψεις τους για τη γεύση και την υφή του.
Άνθρωπος τρώει άνθρωπο λοιπόν και διηγείται μετά τις περιπέτειές του…
Άρμιν Μάιβες: Το ανθρώπινο κρέας έχει την ίδια γεύση με το χοιρινό
Ήταν στις 9 Μαρτίου 2001 όταν ο «κανίβαλος του Ρότενμπουργκ» υποδέχτηκε στη μονοκατοικία του στη Γερμανία έναν 41χρονο άνδρα, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω μιας ιστοσελίδας με θέμα τον κανιβαλισμό. Ο τραγικός και επίσης διεστραμμένος επισκέπτης γνώριζε τι επρόκειτο να του συμβεί και είχε συναινέσει να παίξει τον ρόλο του θύματος στον φόνο που επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο κανίβαλος είχε φροντίσει εξάλλου να βιντεοσκοπήσει τη διαδικασία: αφού τον πότισε αλκοόλ και υπνωτικά χάπια, τον ευνούχισε ημιαναίσθητο με το μαχαίρι της κουζίνας, τηγάνισε τα γεννητικά του όργανα και τα έφαγαν κατόπιν μαζί (αρχικά προσπάθησαν να τα φάνε ωμά, αλλά τους φάνηκαν «σαν λάστιχο», γι’ αυτό και τα έβαλαν στο τηγάνι με σκόρδο και βούτυρο).
Στη συνέχεια περίμενε κάπου 10 ώρες ώστε να πεθάνει από αιμορραγία το θύμα και μετά το τεμάχισε και φύλαξε τα κομμάτια του στον καταψύκτη. Για τους επόμενους 10 μήνες, θα τρεφόταν με τα 18 κιλά του ανθρώπινου κρέατος (το οποίο είχε κάνει μπριζόλες και κιμά), το οποίο μαρίναρε με αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σκόρδο και συνόδευε στο πιάτο με λαχανάκια Βρυξελλών και μια σος από πράσινο πιπέρι. Πώς του φάνηκε η γεύση: εφάμιλλη με του χοιρινού. Λίγο σκληρό, αλλά καλό γενικά, σαν χοιρινό με ελαφρώς πικρή γεύση: «Το ανθρώπινο κρέας έχει ίδια γεύση με το χοιρινό, λίγο πιο πικρή, αλλά πιο πλούσια». Στη φυλακή όπου εκτίει ισόβια κάθειρξη, είναι πλέον σκληροπυρηνικός χορτοφάγος!
Ισέι Σαγκάβα: Το ανθρώπινο κρέας είναι άγευστο
Ένας από τους γνωστότερους κανίβαλους των πρόσφατων χρόνων είναι ο Ιάπωνας Ισέι Σαγκάβα, σπουδαστής το 1981 στο Παρίσι, ο οποίος γνώρισε μια 25χρονη ολλανδή φοιτήτρια. Και τότε, στις 11 Ιουνίου, την κάλεσε στο σπίτι του και τη σκότωσε, περνώντας τις επόμενες δύο μέρες γευόμενος τα μέρη του σώματός της. Στα απομνημονεύματά του, ο μετέπειτα θρύλος της ιαπωνικής κοινωνίας είπε ότι αρχικά έφαγε ωμό το κρέας των οπισθίων της, το οποίο του φάνηκε άγευστο και άοσμο, αν και έλιωνε στο στόμα του σαν να ήταν κονσερβοποιημένος τόνος. Μετά τηγάνισε σάρκα από τον γοφό της, η οποία ήταν και πάλι άγευστη, μέχρι να προσθέσει αλάτι και μουστάρδα τουλάχιστον και να γίνει «αξιοπρεπής στη γεύση». Αφού δοκίμασε κρέας από πολλά μέρη του σώματος της τραγικής κοπέλας, κατέληξε ότι οι μηροί της είχαν την καλύτερη γεύση, χαρακτηρίζοντάς τους «θαυμάσιους».
Ο Σαγκάβα συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα, θεωρήθηκε τρελός και κλείστηκε στο άσυλο, ενώ το 1985 απελάθηκε πίσω στην Ιαπωνία, όπου με διάφορα νομικά τερτίπια αλλά και την απροθυμία της Γαλλίας να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, σύντομα αφέθηκε ελεύθερος! Μετά έγραψε το επίμαχο βιβλίο και έγινε διάσημος, αν και αργότερα δήλωσε πως παραμένει λάτρης του μοσχαρίσιου…
Χόρχε Νεγρομόντε ντα Σιλβέιρα: Το ανθρώπινο κρέας είναι σαν το μοσχαρίσιο
Ήταν Απρίλιος του 2012 όταν ο βραζιλιάνος κανίβαλος, η γυναίκα και η ερωμένη του συνελήφθησαν για τον φόνο μιας άστεγης γυναίκας. Σύντομα ομολόγησαν τον φόνο δύο ακόμα γυναικών, με το τρίο να έχει γευτεί τα τρία πτώματα αλλά και να έχει πουλήσει τμήματα της σάρκας τους. Στην ανακριτική διαδικασία αλλά και τις συνεντεύξεις που έδωσε ο βραζιλιάνος ανθρωποφάγος, παρομοίασε την ανθρώπινη σάρκα με το μοσχαρίσιο κρέας, τόσο στη γεύση όσο και την υφή.
Το διεστραμμένο τρίο μαγείρεψε μάλιστα το κρέας με τρεις τρόπους: σαν μεξικάνικο στιφάδο, σαν βραζιλιάνικο κρέας κατσαρόλας αλλά και με έναν ακόμη ντόπιο τρόπο. Το πλέον αποτρόπαιο ίσως της όλης υπόθεσης ήταν οι παραδοσιακές βραζιλιάνικες κρεατόπιτες που έφτιαχναν με την ανθρώπινη σάρκα και τις πήγαιναν πεσκέσι στους γείτονες, αποσπώντας συχνά-πυκνά και χρήματα για τη λιχουδιά. Όταν έφαγε μάλιστα 23 χρόνια στη φυλακή, είπε ότι αυτό ήταν καλό για την κοινωνία, γιατί αν παρέμενε ελεύθερος δεν θα μπορούσε να μείνει για καιρό μακριά από το ανθρώπινο κρέας…
Γουίλιαμ Σίμπρουκ: Δεν μπορείς σαν το ξεχωρίσεις από το μοσχαρίσιο
Ο Σίμπρουκ ήταν γνωστός δημοσιογράφος των «New York Times», αν και έμεινε γνωστότερος για τους παράξενους ταξιδιωτικούς οδηγούς του, όπως το «Οι τρόποι της Ζούγκλας» (1931). Εκεί διηγείται τις περιπέτειές του στη Δυτική Αφρική, όπου συνάντησε μια φυλή ανθρωποφάγων που επιδίδονταν σε τελετουργικό κανιβαλισμό νεκρών μελών της κοινότητάς τους. Περίεργος για τη γεύση που έχει η ανθρώπινη σάρκα, αποφάσισε να δοκιμάσει.
Αργότερα φαίνεται να δοκίμασε και δεύτερη φορά και τώρα μάλιστα στη Γαλλία, όταν έπεισε εκπαιδευόμενο νοσηλευτή να του φέρει τμήματα σάρκας προσφάτως νεκρών ασθενών. Ασχέτως πώς κατέληξε το ανθρώπινο κρέας στα χέρια του, ο ταξιδευτής φαίνεται ότι ήταν γνήσιος κανίβαλος, αφήνοντας εκτεταμένες περιγραφές: «Ήταν σαν καλό και ώριμο μοσχαρίσιο, όχι γάλακτος, όχι όμως και βοδινό. Έμοιαζε πολύ με αυτό, αν και ήταν κάτι τελείως διαφορετικό απ’ ό,τι είχα δοκιμάσει μέχρι τότε»…
Τζέφρι Ντάμερ: Είναι σαν μοσχαρίσιο ψαρονέφρι
Ο διαβόητος «κανίβαλος του Μιλγουόκι» στέρησε τη ζωή σε 17 νεαρούς άντρες μεταξύ 1978-1991 και όταν συνελήφθη ομολόγησε στο FBI τα καθέκαστα. Συνήθιζε λοιπόν να τεμαχίζει τα θύματά του και να κρατά μηρούς και δικέφαλους στην κατάψυξη, αλλά και πολλά εσωτερικά όργανα, τα οποία έκοβε κατόπιν σε μπουκίτσες βάζοντάς τες στον φούρνο.
Ο Ντάμερ ισχυριζόταν ότι η ανθρώπινη σάρκα είναι σαν τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο και δεν έκρυψε μάλιστα τη δίψα του για αυτή χαρακτηρίζοντάς τη «βασιλιά του κρέατος». Ο κανίβαλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1992, αν και δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή δύο χρόνια αργότερα…
Τομπάιας Σνέεμπαουμ: Μοιάζει με χοιρινό
Ο ανατρεπτικός αμερικανός καλλιτέχνης κέρδισε υποτροφία για σπουδές στο Περού το 1955, όπου και άκουσε για μια άγρια φυλή που ζούσε στη ζούγκλα. Τα μέλη της τον καλωσόρισαν στην επικράτειά τους και σύντομα ο Τομπάιας αποφάσισε να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί, απορρίπτοντας τον δυτικό τρόπο ζωής. Η ελπίδα για μια νέα ζωή έδωσε όμως σύντομα τη θέση της στον τρόμο, όταν ο καλλιτέχνης είδε τη φυλή να επιτίθεται στους γείτονές της, να σκοτώνει έξι από αυτούς και μετά τη σφαγή να ψήνει στη φωτιά κομμάτια από τα πτώματα και να τα γεύεται. Δεν θα μπορούσε φυσικά να πει όχι στο κρέας που του προσφέρθηκε, αν και ήταν τέτοιος ο αποτροπιασμός του που εγκατέλειψε νύχτα την περουβιανή ζούγκλα επιστρέφοντας και πάλι στον πολιτισμό.
Στα απομνημονεύματά του ισχυρίστηκε ότι ήταν τόσο σοκαρισμένος που δεν θυμόταν τη γεύση της ανθρώπινης σάρκας και δεν ήθελε να μείνει φυσικά στην Ιστορία ως κανίβαλος, γι’ αυτό και στις περιγραφές του υπήρξε φειδωλός. Παρά ταύτα, έκανε λόγο για το ανθρώπινο κρέας που μοιάζει πολύ με χοιρινό, προσθέτοντας παρακάτω: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προτιμώ το κρέας καλοψημένο και αυτό δεν ήταν»…
Πηγή: http://www.newsbeast.gr